Kepez'den 5 yıldızlı bayram hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Kepezden 5 yıldızlı bayram hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 15:14

Kepez'den 5 yıldızlı bayram hediyesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ'de kent turizmine alternatif olacak Park Orman, Kurban Bayramında ziyarete açıldı.

Antalya'ya prestij, turizme katkı sağlayacak olan ve Türkiye'nin en uzun raylı dağ kızağı parkurunun bulunduğu Park Orman, kapılarını açtı. 224 bin metrekarelik ormanlık alana yapılan çevreci proje Park Orman, Kurban Bayramı boyunca kente gelenlerin alternatif uğrak yerlerinden biri olacak. Tesiste ilk olarak yapımları tamamlanan raylı dağ kızağı, go-kart pisti, çocuk eğlence parkı, macera parkı ve kahvaltı mekânları ziyaretçilere hizmet verecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Park Orman'ı ziyaret etti. Tütüncü, beraberindekilerle önce raylı dağ kızağını kullandı sonra da go-kart pistinde mini bir sürüş yaptı. Tütüncü, 24 Aralık 2015'te Park Orman'ın temelini attıklarını anımsatarak, "Burada inanılmaz güzel bir eser yükselecek, demiştik. Çok şükür ki geldiğimiz noktada bir rüya projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Başkan Tütüncü proje ile 224 bin metrekarelik orman alanını halkın kullanımına açtıklarını belirtti.

EN UZUN DAĞ KIZAĞI PARKURU

Misafirlerini, doğa, eğlence, macera ile buluşturacak Park Orman'da ilgi çekecek ünitesi raylı dağ kızağı olacak. Bu eğlence ünitesi, 540 metre inişi, 270 metre tırmanışı olan parkurunda kullanıcılarına heyecanı yaşatacak. Park Orman'daki bu eğlence sistemiyle Antalya, Ankara ve Gaziantep'ten sonra dağ kızağının bulunduğu 3'üncü kent oldu. Parkurunda tünellerinde olduğu dağ kızağında 24 vagon hizmet veriyor. Park Orman raylı dağı kızağı, 810 metre parkuruyla Türkiye'nin en uzunu.

Park Orman'da dikkat çeken diğer bir ünite ise 37 metre uzunluğundaki seyir kulesi. Asansör sistemi ile çıkılacak seyir kulesi aynı zamanda 300 metre uzunluğundaki zipline parkuru için platform olarak da kullanılacak. Seyir kulesinin tepesine ise Kız Kulesi'nin replikası konulacak.

BELEDİYEYE 30 MİLYON GELİR

Kepez Park Orman'ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan Projenin, Kepez Belediyesi'ne, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!