Kemer'de Zafer Bayramı törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kemerde Zafer Bayramı törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2024 16:29

Kemer'de Zafer Bayramı törenle kutlandı

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene Kaymakam Ahmet Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdür Vekili Özer Kırar, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Kaymakam Solmaz ve Başkan Topaloğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Jandarma Teğmen Eyüp Sabri Öztoprak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öztoprak, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un asil Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en kutlu zaferlerinden olan Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü olduğunu söyledi. 30 Ağustos Zaferi'nin Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberliğin içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen bir zafer olduğuna işaret eden Öztoprak, "30 Ağustos, hürriyet ve bağımsızlık ateşiyle yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir" dedi. Tören, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Can Esmeoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten şiir okumasıyla sona erdi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM SOLMAZ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Tören sonrası Kaymakam Solmaz, Başkan Topaloğlu ve protokol üyeleri, Uygulama Oteli'nde düzenlenen programa katıldı.

Programda Kaymakam Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Almalı ve Belediye Başkanı Topaloğlu tebrikleri kabul etti. Kaymakam Solmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığını belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemiz için en değerli bayramlardan biridir. Kurtuluş Savaşı döneminde zafere olan inancın son halkası olan 30 Ağustos 1922 tarihi, Büyük Taarruzla Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ülkemizin bugünlere gelmesindeki en önemli adımdır. Bu zafer, o muhteşem inancın verdiği mücadele sonucunda düşmanın ülkemizden silinip atıldığı en büyük zaferdir. Bu bayramlar bir arada olduğumuzda ve aynı düşünceyle kutlandığında daha anlamlı hale geliyor. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kemer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri, programda protokol üyelerine antik dönemlerden bugünlere kadar ulaşan Kemer lezzetlerinden oluşan çeşitli ikramlarda bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kemer Belediyesi önünden Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası eşliğinde fener alayı ve ardından Necati ve Saykolar grubunun konseriyle devam edecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!