Keçe ve kilim tasarımları sergisi

Güncelleme Tarihi:

Keçe ve kilim tasarımları sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:25

Keçe ve kilim tasarımları sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin 'Keçe-Kilim Tasarımı ve Uygulama Dersleri' kapsamında ürettikleri el sanatları çalışmaları beğeniye sunuldu.
GSF Fuayesi'ndeki öğrenci çalışma sergisinin açılış konuşmasını GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar yaptı. Prof. Dr. Eravşar, sergi koordinatörü ve proje danışmanı Yrd. Doç. Öznur Aydın ile eser sahibi öğrencilerle bir süre sohbet etti, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
Çalışmaları inceleyen Prof. Dr. Eravşar, öğrencilerin geçmişten günümüze kültürlerin yansımasını çalıştıklarına, kendi deneyim ve bilgilerini de birleştirip yorumladıklarına, modern yaklaşımlarla sunduklarına vurgu yaptı. Prof.Dr. Osman Eravşar, "Kültürümüzün ne denli zengin olduğu gözler önüne serilmiş" dedi.
Yrd. Doç. Öznur Aydın ise keçe ve kilim çalışmalarında Antalya bölgesine özgü geleneksel desenlere de yer verildiğini, öğrencilerin yorumlarıyla da modernize edilerek zenginleştirildiğini söyledi.
GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Keçe-Kilim Tasarımı ve Uygulamaları Dersleri Öğrenci Çalışma Sergisi'nde 20 öğrencinin 60 kilim ve keçe çalışması eserleri yer aldı. Sergi, 24 Şubat Cuma gününe kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!