Kaş'ta ilk laparoskopi ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Kaşta ilk laparoskopi ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 13:49

Kaş'ta ilk laparoskopi ameliyatı

Haberin Devamı

 

KAŞ, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (KHB) bağlı Kaş Devlet Hastanesi'nde ilk kez laparoskopi yöntemiyle safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.
Kaş Devlet Hastanesi'nde 5 Mayıs'ta genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Zekai Erçam ve ekibi tarafından 38 yaşındaki kadın hastaya ilk defa laparoskopik kolesistektomi (kapalı yöntemle safra kesesi ameliyatı) ameliyatı gerçekleştirildi.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Davut Ertekin, "Yakın bir tarihte kurulumu tamamlanarak hizmete giren laparoskopi cihazı ile birlikte hastalarımıza verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi, niteliği ve çeşitliliği arttı. Amacımız hizmet çeşitliliğini ve kalitesini arttırarak hastalarımızın diğer il ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan yaşadıkları yerde tıbbi ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktır. Bunu da büyük oranda gerçekleştirdik. Gelinen bu noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen değerli katkılarından dolayı Sağlık Bakanlığı'na, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na, özellikle Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz'a ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Zekai Erçam da "Kaş Devlet Hastanesi'ne başvuran hasta potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda bu yöntem ile tedavi edilebilecek çok sayıda hasta olduğunu görmekteyiz. Ayrıca laparoskopik yöntemle ameliyat olan hastanın açık yöntem ameliyatına göre daha az ağrısı olmakta ve hastane yatış süresi kısalarak, hasta konforu artmaktadır. Hastalarımıza bu tedavi hizmetini Kaş Devlet Hastanesi'nde sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!