Kaşlı folklorcular grup birincisi

Güncelleme Tarihi:

Kaşlı folklorcular grup birincisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:19

Kaşlı folklorcular grup birincisi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu tarafından Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması'na katılan Kaş Atatürk Ortaokulu grup birincisi oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kulüplerarası Halk Oyunları Bölge elemelerinde Kaş Atatürk Ortaokulu ve Kaş Merkez Ortaokulu halk oyunları ekipleri de mücadele etti. 'Kaş Gençspor' adına yarışmaya katılan ekipler geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz halk oyunları dallarında yarıştı.

Geleneksel düzenlemesiz dalda Atatürk Ortaokulu ekibi grup birincisi oldu. Kaşlı folklorcular 2-4 Haziran tarihinde Muğla'da yapılacak Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı. Düzenlemeli dalda Kaş Merkez Ortaokulu yıldızlar folklor ekibi de ikinci oldu. Ancak Türkiye finallerine katılma hakkını kaçırdı. Yarışmada dereceye girenlere, kupa ve madalyaları verildi.

Kaş Gençspor Kulübü yöneticisi Mehmet Özgür Engin, "Yarışmalarda iki ekibimiz de büyük bir başarı kazandı. Kaş'ın adını, folklorda de duyurduk. Miniklerimiz Türkiye finalinde yarışacak. Amacımız Türkiye birinciliği. 2 Haziran'a kadar çalışmalarımızı yaparak, finallere hazırlanacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!