Karadeniz’den Ege’ye Anadolu Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz’den Ege’ye Anadolu Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2019 13:07

İsmail Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti’nin ‘Anadolu Türküleri’ konseri büyük beğeni topladı. Gecede Karadeniz’den Ege’ye, Doğu Anadolu’dan Trakya’ya Anadolu rüzgarı esti.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM İcra Heyeti’nin yıl sonu konseri yapıldı. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) ‘Anadolu Türküleri’ adıyla gerçekleştirilen konserde, yüzyıllardan bu yana aşkı, acıyı, ayrılığı, gurbeti, mutluluğu anlatan türküler dile geldi.

Karadeniz’den Ege’ye Anadolu Rüzgarı

ŞEF BURHAN YACAN

Şef Burhan Yacan yönetimindeki İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı İcra Heyeti Korosu, başarılı performansı ile izleyiciden tam not aldı.

Karadeniz’den Ege’ye Anadolu Rüzgarı

Şef Yacan yönetimindeki koro ve solistler, gecede “Ben Bir Göçmen Kızı Gördüm, Ardıçtandır Kuyuların Kovası, Ah Neyleyim Gönül Senin Elinden, Gelevera Deresi, Bitlis’te Beş Minare” gibi sevilen türküleri seslendirdi. Bazı türkülerdeki çok sesli düzenlemeler ise dikkati çekti.

Haberin Devamı

Karadeniz’den Ege’ye Anadolu Rüzgarı

DEME ÇEVİRME YAPILDI

Konserin son bölümünde koro, tek seslilik dışında düet anlayışına benzeyen, genellikle düğünlerde saz eşliği olmayan durumlarda halay başı çeken ve türküyü söyleyen kişiye diğer halay çekenler tarafından cevap verme olarak adlandırılan deme çevirme yaptı. Potpuri halinde sunulan dem çevirmede, “Mendilime Tuz Taşı, Şık Şık Bilezik Kolunda, Kutuda Karabiber, Bu Gelen Nahır Mıdır” adlı eserler seslendirildi. Gecenin sonunda koro izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. 

BAKMADAN GEÇME!