Güncelleme Tarihi:
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Pastacılık bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Fatma Güngör, ‘GastroAntalya’ yarışmasında dereceye girdi. Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan usta şeflerin katıldığı yarışmaya tek öğrenci olarak katılan Fatma Güngör, ‘Artistik Şeker Hamuru’ alanında “Kaplumbağa” adını verdiği artistik sanat çalışması ile ikinci oldu.
HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİTTİ
Yarışmanın ardından duygularını anlatan Fatma Güngör, “Sanata olan ilgim lise yıllarında başladı. Üniversitede dış ticaret okuyordum fakat artistik pastacılık içimde her zaman bir ukdeydi. Sonunda hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim. Okuduğum bölümü bırakarak Göynük Mutfak Sanatları Pastacılık Bölümü’nü seçtim. Yarış kazanmaktan daha önemli olan şey, sevdiğim işi yapmak” dedi.
ANTALYA’DA TEMATİK BİR OKUL
AÜ Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, öğrencisi Fatma Güngör’ün başarısının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Okulumuz tematik bir okul. Ayrıca Dış İşleri Bakanlığı’nın desteği ile ülkemiz sınırları içerisinde ilk pastacılık ve ekmekçilik bölümü üniversitemizde açıldı. GastroAntalya, Türk mutfağını ve kültürünü tanıtmak, yeni nesillere aktarmak için başladı. Turizmin başkenti Antalya’dan bir öğrencinin başarısı ise hepimizi gururlandırdı.”
GASTRONOMİ TURİZMİ VURGUSU
Dünya genelinde yüzde 5 nüfusun sadece gastronomi turizmi yaptığının altını çizen Köktürk, “Akdeniz Şefler Kulübü Derneği tarafından yapılan GastroAntalya, bu fırsatı değerlendirmek adına çok önemli bir organizasyon. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması, Akdeniz Şefler Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şef Bilal Yüreğir ve ekip arkadaşlarının çabalarıyla ortaya çıktı. Etkinlik ulaşmış olduğu başarı ile Türkiye’nin en büyük ve prestijli mutfak ve gastronomi yarışması olma özelliğini ilk senesinde kazandı” dedi.