KAPALI ÇARŞIDA HANUT EKİBİ

Güncelleme Tarihi:

KAPALI ÇARŞIDA HANUT EKİBİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 13:15

Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, kapalı çarşı için bir hanut ekibi oluşturarak esnafın turiste yapabileceği rahatsız edici davranışlara engel olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

KALEKAPISI Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, Antalya bölge esnafının sorunları ve planları hakkında konuştu. Antalya’nın turizme hizmet veren bir şehre dönüştüğünü söyleyen Kilit, “Şu sıralar daha çok Arap ve İran ağırlıklı turistler şehri ziyaret ediyor. Avrupa’dan gelen turistler de var ancak yetersiz. Bize zengin turistler lazım. Bunun artmasını sağlamalıyız” dedi.

KAPALI ÇARŞI ÖNLEMLERİ
Hasan Kilit, kapalı çarşıyı ışıklandırıp, klimalarla donatarak yazın serin kışın sıcak olmasını sağladıklarını ifade etti. Kilit, “Turistler için 32 civarı turumuz var, araçları için de yerimiz var ve her şeyin en iyisini onlara sunuyoruz” dedi. Hanut ekipleri ile esnafın turiste yapacağı rahatsız edici davranışları anında tespit edip engel olduklarını da belirten Kilit, bunlar sayesinde birçok turistin ilgisini kazandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

DİL KURSU VERİLECEK
Pandemi nedeni ile turist anlamında ister istemez sıkıntı çektiklerini belirten Kilit, “Buraya daha çok turisti getireceğiz. Esnafımıza ücretsiz dil kursları vermeyi planlıyoruz. Şehre gelen turistlerin kendilerinden bir şeyler bulabilmesi bizim için çok önemli. Bu anlamda da çeşitli çalışmalarımız olacaktır” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!