Kansere karşı bilgilendirdiler

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı bilgilendirdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 12:51

Kansere karşı bilgilendirdiler

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Finike Devlet Hastanesi'nde Kanser Haftası dolayısıyla hastane önüne stant açılarak vatandaş bilgilendirildi.

Finike Devlet Hastanesi yönetimi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Hastane önünde kanser farkındalık standı kuran idari personel, kanser türleri, kanserlerden korunma yolları, kanserde erken teşhisin önemi ve kanser tedavi süreci hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Standı ziyaret eden vatandaşa ayrıca bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt ve personel etkinlikler kapsamında ilçe merkezi Mendirek yolunda kanser farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. Sağlık personeli yürüyüş sırasında, "Sigara içenler genç yaşta ölür", "Sağlık için hareket et", "Kanserden değil, geç kalmaktan kork", "Korku değil bilmek seni yaşatır" yazılı dövizler taşıdı. Sağlık personelinin yürüyüşüne vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Başhekim Op. Dr. Yücel Kurt, "Kanser hastalığına karşı duyarlı olduğumuzu etkinliklerle göstermek istedik. Etkinlikler gün boyu sürdü. Vatandaşımız yoğun ilgi gösterdi ve destek verdi. Kanserden korunma yolları ve erken teşhis kanserle savaşın en önemli maddesi. Bu nedenle tüm vatandaşımızı kanser taramaları ve kontrolleri için bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!