Kadına özel hatlı koruma

Güncelleme Tarihi:

Kadına özel hatlı koruma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 10:32

Kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismar vakalarının önlenmesi için özel olarak oluşturulan ‘Acil Yardım Hattı’, 19 ilçede aktif hale geliyor.

Haberin Devamı

ACİL YARDIM DEVREDE
ARTAN kadın şiddeti ve çocuk istismarı konusunda işbirliğine imza atan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Acil Yardım Hattı İşbirliği Protokolü’ kapsamında Antalya genelinde çalışmalar başladı.
Türkiye’deki 30 büyükşehir içinden protolün ilk imzacısı olan Antalya’da tehlike hisseden, önleme ve koruma adına ihtiyaç duyan herkesin arayabileceğı 0 549 656 96 96 ve 0 212 656 96 96 numaralı ‘Acil Yardım Hattı’ devreye girdi. Acil Yardım Hattı ve eylem planına ilişkin bilgiler, ilk etapta billboardlar, otobüslerdeki bilgilendirme panoları ve sosyal medyada yer alacak. Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici broşürler de hazırlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Son günlerde kadınlara karşı vahşet olaylarıyla ilgili büyük bir üzüntü içindeyiz. Çözüm için son derece önemsediğimiz bir çalışmanın hazırlıklarına başladık. Umarım bütün büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarıma bu konuda öncülük edeceğiz. Kadınlarımız ve çocuklarımızın geleceği için imzaladığımız protokolün gereğini yerine getirmek üzere Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları hızla tamamlayacağız” dedi.
EŞİT BİR DÜNYAYA İNANIYORUZ
Harekete geçen ilk büyükşehir belediyesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Cansel Çevikol Tuncer, “Bu konuda Türkiye genelinde öncülük yaptı belediyemiz. Ben de Türkiye’de ilk kez bir kadın olarak genel sekreterliğe vekalet ediyorum. Kadın güçlü olursa toplum da güçlenir” diye konuştu. Tuncer, kampanya konusunda ilgili de şöyle bilgi verdi: “Antalya’da 19 ilçede federasyonun Acil Yardım Hattı’nı kullanarak ve onlardan psikolog ve danışman desteği alarak ihtiyaç duyan kadınlarımıza yardım eli uzatmaya hazırlanıyoruz. Eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla ilgili planlamaları yapıyoruz. Kurumlarla görüşerek program hazırlıyoruz. Otobüslere ve billboardlara ilgili sosyal medya ve basın ekibimiz çalışıyor. Acil Yardım Hattı afişleriyle billboardlarda, tüm otobüslerde ve sosyal medyadayız. Projenin altyapısı hazır olduğu için vakit kaybetmeden başlayacağız.
WHATSAPP HATTI KURULDU
Antalya’ya gelerek Büyükşehir ile protokole imza atan TKDF Başkanı Canan Güllü, “Büyükşehir’le yaptığımız protokol kapsamında ilk etapta acil yardım hattı ile ilgili duyurular yapılacak. Ama bu daha başlangıç. Süreç, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili tüm kurumlarda çalışanlara eğitim verilmesi, otobüs duraklarıyla ilgili kararlar alması ile devam edecek. Taksiciler Federasyonu’na bağlı çalışan taksilere sticker yaptırdık. Servisçiler Odası’yla da böyle bir çalışma yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları kurullarıyla ve üniversitelerle de işbirliği içinde olduklarını belirten Güllü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Barosu, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumlarla koordinasyon oluşturarak ortak bir Whatsapp hattı kurduklarını duyurdu. Güllü, Acil Yardım Hattı’na ihbar geldiğinde uygulanan çalışma yönetimini şöyle anlattı: “İhbarı aldığımızda kolluk kuvvetlerine hemen bilgi veriyoruz ve müdahaleyi takip ediyoruz. Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan mağdur kişileri Şiddet Önleme Merkezi’ne almasını talep ediyoruz. İhtiyaç halinde yerel yönetim desteğiyle mağdurlara ev kuruluyor. Her bölgede zincir oteller başta olmak üzere anlaşma imzaladığımız tüm işletmelerle görüşülerek mağdur kadına iş bulunuyor.”

BAKMADAN GEÇME!