Kadın çiftçiler ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 13:51

Kadın çiftçiler ödüllerini aldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ve Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada 15 bin TL'lik birincilik ödülünü Serik ilçesinden Ümmühan Sır aldı.

Expo 2016 sergi alanında bulunan Expo Çadırı'nda gerçekleşen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasına Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, ve çok sayıda üretici katıldı.

KADINLARIMIZ BAŞTACIMIZ

Katılım gösteren tüm kadın çiftçileri medeni cesaretlerinden dolayı kutlayan Başkan Menderes Türel, "Türkiye'de kadınların işleri gerçekten ağırdır, çalışan kadınların yükü çok ağırdır, tarımda çalışan kadınların yükleri ise katmerli ağırlıktadır" dedi. "Kadın çiftçilerimiz bizim baş tacımızdır" diyen Başkan Türel, "Dünya Tarım Üreticileri Federasyonu tarafından Dünya Çiftçi Kadınlar günü olarak ilan edilen 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nüzü kutluyorum. Bu özel günde Antalya kadın çiftçi yarışmasının il finalini yapıyoruz. Ödül alsın almasın bütün katılımcılar bu yarışmanın kazananıdır" diye konuştu.

19 ilçede 129 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada 15 bin TL'lik birincilik ödülünü Serik ilçesinden yarışmaya katılan Ümmühan Sır alırken, 10 bin TL'lik ikicilik ödülünü Korkuteli ilçesinden Ümmü Akgün, 7 bin 500 TL'lik üçüncülük ödülünü ise Kepez ilçesinden Havva Koç kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!