Kadın çiftçiler Demre'de yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler Demrede yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 13:00

Kadın çiftçiler Demre'de yarıştı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Kültür Yarışması'nın Demre finali yapıldı.

Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda yapılan yarışmayı, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Jandarma Komutanı Teğmen Oğuz Doğan, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Orhan Avcı, Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü ve jüri başkanı İbrahim Irmak, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, daire amirleri ve vatandaşlar izledi.

Tarımsal üretimi teşvik etmek, kadın çiftçilerin güven duygularını artırmayı, kadın çiftçilere verilen eğitimin sonuçlarını görmeyi amaçlayan yarışmanın Demre finalinde, 8 kadın çiftçi yarıştı. Yarışmacılara 15 soru yöneltildi. 15 sorudan 10'unu doğru yanıtlayan Hanife Karacan yarışmanın birincisi oldu. Karacan, Antalya'da yapılacak il yarı finalinde Demre'yi temsil etmeye hak kazandı. Yarışmada ikinciliği 8 soruya doğru yanıt veren Özlem Pollaz, üçüncülüğü de 7 soruya doğru yanıt veren Remziye Toptaş aldı. Yarışmanın birincisine 2 bin lira, ikincisine 1200 lira, üçüncüsüne 800 lira para ödülü verildi. Yarışmaya katılan tüm kadınlara, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından birer termos ve çiçek hediye edildi.

Belediye Başkanı Süleyman Topçu, yarışmanın birincisi Hanife Karacan'a, Antalya'da il birincisi olması halinde 10 bin lira ödül vereceğini belirtti. Topçu, Karacan'ın gözlük isteğini de hemen karşılayacağını söyledi.

Kaymakam Uz, "Bu yarışmaya katılma cesareti gösteren 8 kadınımız da gönüllerin birincisi oldu. Ben hepsini kutluyorum. Yarışmanın birincisi olan Hanife Karacan'ın, Demre'yi Antalya'da en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!