Kaderleri benzer mücadeleleri ortak

Güncelleme Tarihi:

Kaderleri benzer mücadeleleri ortak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 11:07

-Hakkari'de, farklı tarihlerde mayına basmaları sonucu gazi olan Astsubay Ertuğrul Sarıtaş ve Er Mehmet Özefe, Ampute Futbol 1. Ligi'nde yer alan Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü'nde 2 yıldır birlikte mücadele ediyor - Sarıtaş: - "Takıma katılmak başka engellilerin yanında olabilmem açısından güzel oldu" - Özefe: - "Ampute futbola başladıktan sonra özgür bir birey olduğumu hissedebiliyorum"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Ampute Futbol 1. Ligi'nde mücadele eden Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü'nün başarısı için birlikte mücadele eden gazi Astsubay Ertuğrul Sarıtaş ve Er Mehmet Özefe, benzer kaderleri ve azimleriyle örnek oluyor.

Hakkari Çukurca'da 1996 yılında mayına basarak sol ayağını kaybeden Gazi Astsubay Sarıtaş ile 2000 yılında Hakkari Yüksekova'da mayına basarak sol ayağını yitiren Er Özefe'nin benzer kaderleri, gördükleri rehabilitasyonların ardından başlayan iş yaşamlarında kesişti.

Sarıtaş, emekli olduktan sonra devlet kurumunda başladığı memurluk hayatını, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesinde devam ettirirken, rehabilitasyondan çıkan Özefe de, iş yaşamına Antalya Büyükşehir Belediyesinde başladı.

Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü yöneticisi bedensel engelli Hüseyin Şener'in çabaları sonucunda aynı ampute takımında futbol oynamaya başlayan ikili, şimdi takımlarının başarısı için beraber ter döküyor.

-Takıma katılmak güzel oldu

Haberin Devamı

Gazi Astsubay Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayına basmasının ardından uzun bir süre tedavi gördüğünü ardından da görevine geri dönerek emekli olduğunu söyledi.

Çocukluğunda mahalle arasında herkes gibi kendisinin de top oynadığını ancak herhangi bir kulüpte yer almadığını dile getiren Sarıtaş, "Takım kurulurken, belediyede çalışmaya başlamıştım. Hüseyin Şener'le aynı birimde çalışıyorduk. Her gün takıma katılmam için ikna etmeye çalışıyordu. Sonunda katılmaya karar verdim" diye konuştu.

Sarıtaş, "Takıma katılmak başka engellilerin yanında olabilmem açısından güzel oldu" ifadesini kullanarak, takımı için elimden geleni yaptığını kaydetti.

-Müzik hayata döndürdü

Mayına basmasının ardından ciddi bir rehabilitasyon süreci geçirdiğinin altını çizen Sarıtaş, şöyle konuştu:

"O kötü dönemde bana 'Karşıya yürüyerek git, trilyon verecekler' deseler, gidesim gelmezdi. Dışarı çıkmak, topluma karışmak içimden gelmiyordu. Kendi kendine aşıyorsun bu durumu. Müziğe ilgiliyim. O dönem Japon müzisyen Kitaro'yu keşfettim. Kasedini aldım ve her gün 21.00'den sonra kaldığım orduevindeki odamda saatlerde onu dinledim. Onun müzikleri beni hayata döndürdü."

-"Hiç bir çekincem yok"

Haberin Devamı

Gazi Er Özefe ise rehabilitasyon döneminin çok sancılı geçtiğinin altını çizerek, o sırada dışarı çıkmak istemediğini ve ayağından utandığını belirtti. Kimse görmesin diye ayağını sakladığını ifade eden Özefe, "2008'de ampute futbola başladıktan sonra özgür bir birey olduğumu hissedebiliyorum. Açıldım. Hiç bir çekincem yok" dedi.

Özefe, Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü'nden önce başka bir kulüpte oynadığını aktararak, geçen sene iyi bir takım olmalarına rağmen ligden düştüklerini anlattı. Ligden düşmelerinin ardından 4 arkadaşlarının başka takımlara transfer olduğunu belirten Özefe, 1. ligde Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısı tamamlanan Ampute 1. Lig'de Atılım Ortopedi Engelliler Spor Kulübü, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 7 puanla, 4. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!