'İtibar zorunlu gündem olmalı'

Güncelleme Tarihi:

İtibar zorunlu gündem olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 17:19

'İtibar zorunlu gündem olmalı'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ve İtibar Yönetimi Enstitüsü'nün düzenlediği 'Krizlerde İtibar Yönetimi' paneli yoğun ilgi gördü.
Akra Barut Otel'de kriz koşullarında itibarın önemini vurgulamak için yapılan panele Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Oktar, BAKSİFED Yonetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü, "Antalya'nın dünya kenti olabilmesi için itibar zorunlu gündem olmalıdır" diyerek söze başlayan, insan kaynakları süreçlerinin kurumsal itibar üzerindeki etkisi ile ilgili ilk endeks çalışmasını yapan Momentum'un kurucu ortağı stratejist Ufuk Peker yaptı.
Panele CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Cilavdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ANSİAD üyesi iş insanları, turizm, sanat, iş, medya dünyasının önde gelen isimleri ile basın mensupları katıldı.
ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, dünyada itibar ölçümü yapan Uluslararası İtibar Enstitüsü'ne göre Türkiye'nin 55 ülkenin yer aldığı listede 39'uncu olduğunu belirterek, "Dünyada demokrasi, eğitim, şeffaflık, güven gibi konularda ilk sıralarda olan ülkeler itibarda da önde oluyor" dedi.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Oktar, "Yeni ekonomi itibar ekonomisidir, kurumsal dönüşüm stratejisi olmayan şirketler ayakta kalamaz. Endüstri 4.0 ve digital tüm sektorleri etkileyecek. Bu gelişmenin zayıf halkası beşeri alanın uyumu olacaktır. Bir an önce Antalya'daki şirketlerimiz de kurumsal dönüşüm stratejilerini geliştirmeli ve iş modellerini yenilemeli" dedi.
Her iş modeli değişiminin operasyonel modeli ve kültürün değişimini de kapsaması gerektiğini kaydeden Oktar, şöyle devam etti:
"Kültürel değişim ise sürdürülebilirliğin temeli. Eğer kendinden sonrakilere gerçekten değerli bir şey bırakmak istiyorlarsa bunu bırakmalılar. Ne kadar servet bırakırlarsa bıraksınlar bunu yapmadıkları takdirde kendilerinin yerine değer yaratan bir kuşak yerine servet yiyen bir kuşak bırakırlar. Soyadları belki devam eder ama itibarları anılarda kalır. Alternatif bir yol ise vakıf gibi yapılar aracılığı ile sosyal sorumluluk misyonu olan kurumlara servetlerini değerlendirmektir."
BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, kurumsal itibarın nitelikli işgücü için bir çekim noktası olduğundan ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin itibarı desteklediğini, ancak bu projelerde marka odaklı değil samimi ve toplumsal fayda odaklı olmanın öneminin altını çizdi.
Geleceğin teknoloji, şehirleşme ve itibar ekonomisi üzerine şekilleneceğini söyleyen İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast, "Teknolojik alt yapı ve çevreci yaklaşımla gerekli dönüşümü yaşayan şehirler geleceğin sürdürülebilir şehirciliğine örnek olacak ve itibarlı şehirler arasında yer alarak itibar ekonomisinden istediği payı almaya aday olacak. İtibar Yönetimi Enstitüsü olarak geleceğin şehirlerde şekilleneceğine ve bu şekillenmenin itici gücünün teknoloji olacağını öngörüyoruz. İtibarını yöneten işletme, kurum ve şehirler her zaman daha fazla kazançlı çıkacak ve rakiplerinden bir adım önde olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!