Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında işverenlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan işgücünün yetiştirildiğini kaydetti.
İstihdam seferberliği kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle hayata geçirilen MEGİP kapsamındaki faaliyetler sürüyor. ATSO Başkanı Davut Çetin, MEGİP kapsamında işverenlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan işgücünün yetiştirildiğini kaydetti. Başkan Çetin, işgücü taleplerinin İŞKUR üzerinden karşılandığını ve bu programın iş arayanlar için de önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.
Programın yoğun ilgi gördüğünü ve bu kapsamda 'servis elemanı', 'kat hizmetleri', ve '3d max' kurslarının açıldığını kaydeden Başkan Çetin, şöyle dedi:
"Bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların başında işsizlik geliyor. Diğer taraftan da aradığı nitelikte eleman bulamayan da bir işveren grubu mevcut. MEGİP, işverenlerin talebi doğrultusunda eleman yetiştiren, istihdam yaratmayı cazip kılan bir program. İş arayanlar için de son derece cazip fırsatlar sunuluyor."
KURSA KATILANA 61,65 TL CEP HARÇLIĞI
MEGİP kapsamında 160 fiili günü geçmeyecek şekilde (en fazla 8 ay süreyle) düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 61,65 TL cep harçlığı ödendiğine değinen Başkan Çetin, ayrıca işgörenlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de karşılandığını vurguladı.
İŞVERENE İSTİHDAM AVANTAJI
Düzenlenecek kurslarda eğitimlerin tüm masraflarının karşılandığına değinen Davut Çetin, şunları kaydetti:
"Kurslar sayesinde işverenlere ve işgörenlere birbirlerini tanıma imkânı sağlanıyor. İşverenler programa dâhil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Aynı zamanda eğitime katılanlar için yapılan ekstra ödemeler vergi matrahından düşülebiliyor, istihdam teşvikinden yararlanabiliyor. Bu noktada işverenlerden beklentimiz; hangi meslekte hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını İŞKUR ya da ATSO ile paylaşmalarıdır. Böylece piyasada karşılığı olan nitelikte elemanlar yetiştirilebilecek ve yetişen işgününe de istihdam yaratılabilecek. İşveren talebini bildirsin, biz yetiştirelim diyoruz. Bu proje ile hem işveren kazanacak hem de istihdam gücümüze yeni bireyler eklemiş olacağız ve ülkemiz kazanacak."
Davut Çetin, konuya ilişkin detaylı bilginin www.milliistihdamseferberligi.com/megip internet bağlantısından edinilebileceğini sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI