'İşini şansa bırakma' sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

İşini şansa bırakma sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:47

'İşini şansa bırakma' sempozyumu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle 'İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Sempozyumu' düzenledi. 'İşini Şansa Bırakma' başlığı ile düzenlenen sempozyumda iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatındaki önemi ele alındı
Antalya, Burdur ve Isparta'da elektrik dağıtım hizmeti veren AEDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artırmak için çalışma başlattı. Özellikle saha personeline yönelik 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimlerine ve üniversitelerle ortak çalışmalara ağırlık vermeyi hedefleyen AEDAŞ, bu doğrultuda 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi ile ortak 'İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Sempozyumu' düzenledi.
'İşini şansa bırakma' teması çerçevesinde gerçekleştirilen ve tüm gün devam eden sempozyumda, 'dünden bugüne Türkiye'de İSG, iş kazası, meslek hastalıkları ve hukuki süreçler, risk analizi uygulama metotları' gibi konular ele alındı.
SAĞLIK VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASI EN ÖNEMLİ HEDEF
AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, Üniversitelerle iş birliğini şirket olarak çok önemsediklerini, genç nesillerde iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturmakta yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. AEDAŞ olarak iş sağlığı ve güvenliğini çalışma hayatlarının merkezine koyduklarını da dile getiren Müdüroğlu, özellikle güvenlik kültürünün çalışanlarda oluşturulması ve içselleştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimler verildiğini dile getirerek, "Bu sayede, henüz çok genç olan sektörümüzde sağlık ve güvenlik kültürü sağlandı" dedi.
İş sağlığı ve güvenliği konularında bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Müdüroğlu, “İSG Yöneticiliği'nin yanı sıra çalışanlardan temsilcilerin de dahil edildiği İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, İş Kazası Olay Araştırma ve İnceleme Kurulu, İş Kazası Sonuç Onay Komisyonu birimlerini oluşturduk. Teknik Uygulama ve Eğitim Sahası'nı kurarak çalışanlarımıza, hazırlamış olduğumuz senaryolarla sahip olduğumuz ekipmanların mevcut çalışma alanlarımızda nasıl kullanıldığını göstererek yaşanacak olumsuzluklar konusunda önceden uyarılmalarını ve konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Şirketimizde iş sağlığı ve güvenliği kurallarının faaliyet gösterdiğimiz çalışma alanlarında yapmış olduğumuz işin ayrılmaz parçası olduğu bilinciyle çalışmaktayız ve iş güvenliğini yaşam kültürü olarak görmekteyiz" diye konuştu.
EĞİTİMLERİN YÜZDE 54'Ü İSG KAPSAMINDA
2017 boyunca şirket içinde eğitimleri 5 başlıkta gruplandırdıklarını anlatan Bahadır Müdüroğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Bunlar, zorunlu İSG eğitimleri, işe uyum eğitimleri, teknik ve mesleki gelişim eğitimleri, kişisel gelişim ve sosyal yaşama yönelik eğitimler. 2017 yılı içerisinde planlanan eğitimlerin yüzde 54'ünü İSG eğitimleri oluşturdu. Toplamda 2 bin 506 çalışana 35 bin 405 saat İSG eğitimi verdik. Eğitimlerin yüzde 36'sı ise teknik mesleki eğitimler olup kişisel gelişim eğitimleri, işe uyum eğitimleri ve sosyal yaşama yönelik diğer eğitimler ise 2017 eğitimlerinin yüzde 10'nu oluşturdu. Ayrıca, çalışanlarımızda iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını desteklemek amacıyla kişisel gelişim eğitimlerimizin de odak noktasına iş sağlığı ve güvenliğini koyuyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!