'İnternetten zayıflama ürünü almayın'

Güncelleme Tarihi:

İnternetten zayıflama ürünü almayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:23

'İnternetten zayıflama ürünü almayın'

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası Araştırma Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Durmuş Burgucu, görsel-yazılı medya ve internet üzerinden satışı yapılan cinsel içerikli ve zayıflama ürünleri konusunda uyardı. Dr. Burgucu, hekim bilgisi dışında herhangi bir ürün kullanımının kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Dr. Durmuş Burgucu, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) daveti üzerine Ankara'da düzenlenen 'Geleneksel Tıp ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri Sempozyumu'na katıldı. TÜBA Kanser Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği sempozyum, Meyra Palace Hotel'de gerçekleştirildi. Sempozyumda, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), devlet ve vakıf üniversiteleri öğretim üyelerinden oluşan 150 katılımcı yer aldı.

Tıbbi bitkiler ve gıda takviyelerinin toplum sağlığını koruyucu şekilde değerlendirilebilmesi için bilimsel temelli çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Burgucu, konuyla ilgili uluslararası patent ve kit geliştirme çalışmaları olduğu için toplantıya çağrıldığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Teknokenti bünyesinde Good Manufacturing Practicus (GMP), İyi Üretim Uygulamaları koşullarına sahip laboratuar koşullarında kök hücre biyologlarından oluşan bir ekiple araştırma ve rutin kök hücre bankacılığı hizmeti verdiklerini söyleyen Dr. Durmuş Burgucu, vatandaşları görsel-yazılı medya ve internet üzerinden satış pazarlaması yapılan cinsel içerikli ve zayıflama ürünleri konusunda uyardı. Dr. Burgucu, hekimlerin bilgisi dışında herhangi bir ürün kullanımının kötü sonuçlar doğurabileceğini de söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!