İNGİLİZ PAZARI KATLANIYOR

Güncelleme Tarihi:

İNGİLİZ PAZARI KATLANIYOR
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2019 11:01

AKTOB'un İngiliz turizm pazarına yönelik hazırladığı 2019 raporuna göre, Antalya'yı ziyaret eden İngiliz turist oranı yüzde 75 artış gösterdi. Turizm profesyonelleri, pazarın katlanarak büyüdüğünü vurguluyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) İngiliz pazarına yönelik yayınladığı 2019 raporuna göre Antalya turizmi yılı İngilizlerin kente ilgisi bakımından ‘katlamalı artış’ trendiyle kapatıyor. Birliğin Birleşik Krallık Turizm Pazarı Raporu’nda, “Antalya geçtiğimiz yılın rakamlarına göre yüzde 75 oranında artış gösteren Türkiye destinasyonu olurken Muğla’da ise İngiliz turist sayısında yüzde 35 artış yaşandı’’ ifadelerine yer verildi.

PROFİLE ENDEKSLİ KAMPANYALAR
Birleşik Krallık’ta 2019’da 71.7 milyon yurt dışı seyahat gerçekleştiği belirtildi. Bu seyahatlerden 47 milyonunun tatil amaçlı olduğu kaydedilen raporda, Türkiye’ye gelen İngiliz turistin yüzde 46’sının Muğla’ya, yüzde 23’ünün İstanbul’a ve yüzde 22’sinin Antalya’ya geldiği ifade edildi. Raporda, uluslararası seyahat harcamasında dünyada 4’üncü sırada yer alan İngiliz pazarının profiline endeksli kampanyalar ve altyapının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ PAZARI KATLANIYOR

HEDEF AVRUPA İLE REKABET
Türkiye’yi İngiliz turistler için daha cazip hale getirmek ve İspanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkeleriyle yarışır duruma ulaştırmak için yapılması gerekenler şöyle sıralandı: “Ana pazar olarak görülmesi gereken İngiliz pazarında golf ve futbol turizminin geliştirilmesi yönünde destekler artırılmalı. Özellikle Antalya’ya direk tarifeli seferler konulmalı. Doğa sporları ve doğa turizmine destekler artırılmalı. Bu alanlarda yapılacak projelere teşvikler verilmeli. Aile konseptine yönelik tanıtımlar arttırılmalı.”

TÜRKİYE’DE DAHA AZ HARCIYORLAR
İngiliz turistin seyahat başına ortalama harcamasının 622 sterlin olduğu kaydedilen AKTOB raporunda, bu turistlerin Türkiye’deki kişi başı harcamasının ise 580 sterlin olduğuna dikkat çekildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Mülki İdare Amirliği ve Muğla İl Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre her iki destinasyonda da İngiliz pazarında önemli artış yaşandı. 2019 yılında, Antalya’da yükselen İngiliz ziyaretçi ve talep kayması nedeniyle tur operatörleri ve uçak şirketleri önemli ölçüde kapasite artışına gitti.

Haberin Devamı

BÜYÜME DEVAM EDECEK
İngiliz pazarında son yıllarda sürdürülebilir bir başarı trendi yakaladıklarını belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı 2020 yılında uygulanacak stratejilerle ilgili şunları söyledi: “Birleşik Krallık’ı ana pazarlarımızdan birisi yapacak güçlü tanıtım atağı ve algı yönetimini destekleyici çalışmalar içinde olacağız. Birleşik Krallık’ın pazar payı, kaynak pazar kapasitesi ile kıyaslandığında, Türk turizmi yeterli payı alamıyor. Son yıllarda, Türkiye ve Antalya’yı daha fazla keşfetmeye başlayan İngiliz misafirlerimiz katlamalı şekilde artış trendine girdi. Yükselen taleple birlikte tur operatörleri kapasite artışına gittiler. Bu oran bu sezon da önümüzdeki sezonlarda da çok daha büyüyecek.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!