İNDİRİM MAĞDURU OLMAYIN!

Güncelleme Tarihi:

İNDİRİM MAĞDURU OLMAYIN
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 10:32

‘Efsane cuma’ adı altında başlayan online indirim furyasıyla ilgili tüketicileri uyaran ve kurumsaly olmayan firmalara dikkat çeken TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, “İndirimin cazibesine kapılıp mağdur olmayın” dedi.

Haberin Devamı

ONLİNE alışveriş çatısı altında başlayan indirim kampanyaları binlerce tüketicinin dikkatini çekmeye devam ederken, tüketici dernekleri mağduriyet uyarısı yapıyor. ‘Efsane Cuma’ adı altında başlayan indirim furyasına işaret eden Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, “İndirimin cazibesine kapılıp mağdur olmayın” dedi.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT

Antalya’nın İzmir ve İstanbul ile birlikte e-alışveriş konusunda lider kentler arasında yer aldığını söyleyen Koçal, “Online alışverişte dikkat çok önemli. Kurumsal firmalardan yapılan alışverişlerde herhangi bir mağduriyet yaşanmazken, özellikle sosyal medyada yapılan sözde kampanyalar birçok tüketiciyi mağdur ediyor” diye konuştu.

FİYAT OYUNU

Online satışa çıkarılan ürünlere ait güncel fiyatların araştırılması gerektiğine de vurgu yapan Koçal, “Fiyatı 100 TL olan bir ürün indirimli denilerek 110 TL’ye satışa çıkarılabiliyor. Tüketiciyi cezbetmek için de ürünün 180-190 TL’den 110 TL’ye düştüğü yönünde aldatmaca yapılıyor. Bu konuda tüketici uyanık olmalı” dedi.

MAĞDUR SAYISI ARTIYOR

Haberin Devamı

Kampanya dönemlerinde şikâyet sayısında patlama yaşandığını anlatan Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, şunları kaydetti: “İndirim dönemlerinde akılcı alışveriş yapılması gerekiyor. Bunun da yöntemleri var. Öncelikle kurumsal firmalar tercih edilmeli. En önemlisi ürünlerin gerçek fiyatları araştırılmalı.”

 

BAKMADAN GEÇME!