İNATLA KİŞİ BAŞI GELİR !

Güncelleme Tarihi:

İNATLA KİŞİ BAŞI GELİR
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 09:14

Yaşadığımız ve sevindiren sonuçlar aldığımız 2022 sezonunun bizce en önemli kazanımı, yıllar sonra ana pazar kolaylığı riskinden sıyrılarak ‘pazar çeşitliliği’ bilincine bu denli açık ve net bir biçimde ulaşmamız olmuştur. Gerektiğinde küçük, büyük her pazarı bir ana pazar gibi algılayabilmeyi öğrendik. İşte şimdi yakaladığımız bu yeni ivme ile inatla ‘kişi başı gelir’ hamlemizi gerçekleştirme zamanıdır.

Haberin Devamı

UZUN yıllardır çok büyük ölçüde doluluğa odaklanmış bir biçimde tesislerimizi bir şekilde doldurma telaşı ile turizm yapmayı yeğledik. Çünkü arz - talep dengemizi belki de zaman ve mekan gözetmeksizin iyiden iyiye bozmuş olduğumuzu biliyor ve bunun yıpratıcı stresini yaşıyorduk.

Kuşkusuz çeşitli nedenlerle ve hatta zaman zaman gereksiz paniklediğimiz pek çok dönem oldu ve bu yüzden ister istemez fiyatı ikinci plana almak zorunda kalarak tamamen doluluğa odaklandık. Bu durum hiç şüphe yok ki ürün ve hizmet kalitemize uygun düşmedi ve bize hak ettiğimiz fiyatlara ulaşabilme anlamında oldukça zarar verdi.

Dünya sıralamalarında doluluk anlamında ülkemizi iyi yerlerde görüyorken, gelir sıralamasında ise oldukça gerilerde kaldık ve bu çelişkiyi gidermeyi de bir türlü başaramadık.

Haberin Devamı

Uzun yıllar giderek genişleyen yatak arzımız nedeniyle ne yazık ki ‘NİTELİK’ yerine ‘NİCELİK’ peşinde olmak gibi oldukça yaman bir yanılgının pençesine düştük.

Tekrar tekrar dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğimiz üzere ürün ve hizmet kalitemizle rakiplerimiz karşısında gerçekten hissedilebilen bir fark ortaya koyarken, aynı etkiyi ‘DOĞRU FİYAT’ anlamında sağlayamamış olmamız hiç şüphe yok ki başta arz – talep dengesi gibi kaçınmayı başaramadığımız bazı önemli planlama hatalarından kaynaklanmıştır.

Öte taraftan gerek dünya genelinde ve gerek ülkemiz özelinde yaşanan bazı olumsuzluklar öncelikle ve de ne yazık ki özellikle sektörümüzü etkiledi. Zora düşerek aslında hiç arzu etmediğimiz adımları attık. Ancak yılgınlığa düşmeden mücadelemizi sürdürmeyi de bildik.

Yaşadığımız ve sevindiren sonuçlar aldığımız 2022 Sezonunun bizce en önemli kazanımı, yıllar sonra ana pazar kolaylığı riskinden sıyrılarak ‘PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ’ bilincine bu denli açık ve net bir biçimde ulaşmamız olmuştur.

Gerektiğinde küçük, büyük her pazarı bir ana pazar gibi algılayabilmeyi öğrendik ve bu öğreti kuşkusuz bizim ‘KİŞİ BAŞI TURİZM GELİRİ’ anlamında ufkumuzu genişleterek gelecek yıllar adına bu noktada konsantrasyonumuza yeni bir anlam kazandırmıştır.

Haberin Devamı

İşte şimdi yakaladığımız bu yeni ivme ile inatla ‘KİŞİ BAŞI’ gelir hamlemizi gerçekleştirme zamanıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!