İlk konser heyecanı

Güncelleme Tarihi:

İlk konser heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 09:08

İlk konser heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AVRASYA Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu'nun (ASKEF) bünyesinde oluşturulan şef Arzu Singer Dede'nin yönetimindeki ASKEF Çağdaş Türk Müziği Topluluğu, ilk konserini verdi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salon'daki konserin ilk bölümünde Türk Halk Müziği, ikinci bölümünde de Türk Sanat Müziği eserleri yer aldı. 'Gel Bir Daha Gül' adlı türküyle başlayan konserde koro, 'Şimdi Bahara Erdim', 'Haticem Saçlarını Dalga Dalga Taratmış' adlı türkülerini seslendirdi.

Solistler Fazıl Ay, 'Ne Doğan Güne Hükmüm Gecer', Hatice Damar, 'Geceler Yârim Oldu', Çiğdem Özdemir, 'Dertli Ne Ağlayıp Gezersin Burada', Hülya Pekir, 'Bu Aşkın Sonunda Ayrılık Varsa' adlı türküleri, Yasemin Soylu ile İsmail Vural da 'Geceler Yârim Oldu' adlı türküyü düet yaparak okudu.

Konserin ikinci bölümünde kısa süre önce yaşamını yitiren bestekâr Gültekin Çeki'nin yaşam hikâyesi fotoğraflarla perdeye yansıtıldı. Çeki'nin en çok sevilen eselerlerinden 'Eski Dostlar' şarkısı, hep bir ağızdan seslendirildi.

Gültekin Çeki'nin eserleriyle anıldığı bu bölümde ise 'Yoksun Diye Bahçemde', 'Şu Güzele Bir Bakın', 'Beyoğlu'nda Gezersin', 'Yemenimde Hare Var', 'Otomobil Uçar Gider', 'Gönül Gurbet Ele Varma', 'Bağa Girdim Üzüme Oy Oy', 'Lamba Şişesiz Yanmaz mı?', 'Derik Saçın Örmezler', 'Dama Vurdum Bir Devik' adlı şarkılara yer verildi.

ASKEF Başkanı Savaş Ünal, eşi Gonca Ünal'la şarkılara dans ederek eşlik etti. İzleyiciler, koro şefi Arzu Singer Dede'yi, saz heyetini, koro üyelerini ve solistleri ayakta alkışladı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!