İbradı'da Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

İbradıda Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 10:03

İbradı'da Cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

İbradı'da 29 ekim kutlamaları Nefise- Yılmaz İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı ve İbradı Kaymakam vekili Mehmet Kurdoğlu, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Törende konuşan Mehmet Kurdoğlu, "Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle sonuçlanmasının ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulması, tarihte bir dönüm noktasıdır" dedi.

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da "Cumhuriyet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Kimsesizlerin kimsesidir'" diye konuştu.

Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende öğrenciler arasında yapılan Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet Koşusu'na katılarak derece alan sporculara da madalyaları verildi.

Cumhuriyetin 93'üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde akşam da Fener Alayı ile Cumhuriyet Gecesi düzenlendi. İbradı Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği İbradı Muammer Aksoy Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerde Ormana'dan Cumhuriyet Meydanı'na yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş yapıldı. Marşlar ve meşaleler eşliğinde yürüyen gruba Rahvan atları da katıldı. Fener Alayı sonrasında ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okundu. Ardından yerel şarkıcı Sami Demircioğlu konser verdi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!