Huzurlu yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Huzurlu yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 11:06

Huzurlu yılbaşı

Haberin Devamı

 

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - YENİ yılı karşılamaya saatler kala Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'da gerekli tüm önlemler alındı.

Antalya'da eğlence sektöründen güvenliğe kadar yılbaşındaki tüm aktiviteler ve alınacak tedbirler günler öncesinden belirlendi. Antalya Emniyeti her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da vatandaşların huzurlu ve güvenli şekilde yeni yıla girebilmesi için 2 bin 150 personeliyle güvenlik tedbirlerini aldı.

Yılbaşı dolayısıyla değişik kentlerden kara, hava ve denizyolu ile Antalya'ya gelebilecek çok sayıda yerli ve yabancı turist göz önüne alınarak şehirlerarası karayolları şehir içi ana yollarda trafik güvenliği ön planda tutulacak. Havalimanı, otobüs terminali, alışveriş merkezleri, umuma açık eğlence yerleri, liman ve lunaparklarda vatandaşların yılbaşı öncesi ve sonrasında yankesicilik, kapkaç, hırsızlık, dolandırıcılık, taciz gibi asayiş olaylarına karşı sivil ekipler görev alacak. Cumhuriyet Meydanı, Kaleiçi, Yat Limanı, Konyaltı Beach Park, Muratpaşa Kent Meydanı, Konyaaltı Kent Meydanı, Lara Beach Park gibi kent merkezinin en işlek olduğu noktalarda muhtemel havai fişek, maytap gibi patlayıcı maddelerle ilgili kanunlar çerçevesinde kullanılmasında özen ve hassasiyet gösterilecek. 31 Aralık 2016 Cumartesi günü sabahından itibaren huzur planları uygulamaya konulacak, tedbirler 2 Ocak 2017 Pazartesi günü sabahına kadar sürdürülecek.

İl Jandarma Komutanlığı da yılbaşı gecesi için bütün tedbirlerin alındığını açıkladı. 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat ve 158 Sahil Güvenlik telefon hatlarında görev yapan personel sayısı takviye edildi.

ALKOL DENETİMLERİ

Trafik birimlerince yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verilerek, yasal limitlerin üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilenler hakkında yasal işlemler yapılacak, araçta alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda araçlar otoparka çektirilecek.

BÖLGEDE ÖNLEMLER

Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar ve ilçelerinde de yılbaşı için tüm tedbirlerin alındığı açıklandı. İllerde valilikler güvenlik önlemlerini artırırken, trafik ekipleri yılbaşı gecesi eğlence mekanlarından çıkanların evlerine güvenli şekilde ulaşması için fazla mesai yapacak. Maliye; yıldızlı oteller, eğlence mekanları ve barlarda vergi denetimi yapacak. Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ekipleri de personellerin sigorta denetimini gerçekleştirecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!