'Hoşgörü İçin Sokak Futbolu' projesi

Güncelleme Tarihi:

Hoşgörü İçin Sokak Futbolu projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 11:03

'Hoşgörü İçin Sokak Futbolu' projesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (LİDOSK), Zeytinpark tarafından 'Hoşgörü İçin Sokak Futbolu' adıyla düzenlenecek iş birliği protokolü imzalandı.
Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği etkinlik sorumlusu Osman Pişirici, futbolun dünyanın en çok oynanan oyunu olduğunu söyledi. Futbol aracılığıyla gençler arasında yardımlaşma, paylaşım, hoşgörü, mütevazilik ve anlayışlı olmak gibi güzel özellikleri pekiştirmek, önyargıları yıkarak toplumsal barışa ve huzura katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Pişirici, bu amaçla 'Hoşgörü İçin Sokak Futbolu' protokolü imzalandıklarını söyledi.
Bu kapsam turnuva düzenleneceğini ifade eden Osman Pişirici, sokak futbolu hakkında da bilgiler verdi. Sokak futbolunun 10x15 metrelik özel bir oyun alanında 3'er kişilik takımlarla oynandığını kaydeden Osman Pişirici, "Her maç 3 dakika sürüyor. Her takım birbiriyle karşılaşıyor. Takımlar maça 6'şar fair play puanına sahip olarak başlıyor. Oyunda başlangıçta ve bitişte el sıkışmak zorunlu. Eğer oyunculardan birisi el sıkışmaz ise takımının fair play puanları bir azalıyor" dedi.
HAKEM DÜDÜK ÇALARSA 2 PUAN DÜŞÜYOR
Oyun içerisinde hakemin her hangi bir takım aleyhine düdük çalması halinde de o takımın 2 puanının silindiğine değinene Pişirici, "Ancak oyuncu yaptığı hatayı kendisi fark edip hakem düdük çalmadan rakipten özür dilerse o zaman 1 fair play puanı düşüyor. Böylelikle oyunda esas olan centilmenlik, rakibe saygı ve hoşgörü davranışları ön plana çıkıyor. Kazanan fair play davranışlarını en çok gösteren takım olduğu için oyun esnasında güzel davranışlar pekişiyor ve dostluklar artıyor. Müsabaka skoru fair play puanlarının eşitliği durumunda devreye giriyor ve sportif başarısı daha iyi olan takım o zaman kazanıyor" dedi.
FUTBOL SADECE BİR OYUN DEĞİLDİR
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise geçmişte sporcuların sokakta yetiştiğini söyledi. Futbolda 'Biz çevre kontrolünü sokakta öğrendik' diye bir söz olduğunu hatırlatan Hacıcaferoğlu, "Unutmamak gerekir ki sokakta spor yapmak, sporcuya çok fazla katkı sağlayan ve saygıyı da öğreten bir altyapıdır.  İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Antalya'da bulunan kurum ve kuruluşların destek verdiği bu önemli projede futbolu; hoşgörünün pekişmesi, ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla 'Hoşgörü İçin Sokak Futbolu' projesini destekliyoruz. Futbol sadece bir oyun değildir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!