HEDEFİ 12’DEN VURDULAR

Güncelleme Tarihi:

HEDEFİ 12’DEN VURDULAR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 09:33

Antalyaspor, son haftalarda adeta yeniden doğdu. Bu başarısını ara transfer döneminde yapılan isabetli takviyelerle gerçekleştirdi. Devre arası transfer dönemini iyi kullanan teknik heyet ve yönetim, deyim yerindeyse hedefi 12’den vurdu.

Haberin Devamı

ÖNCE Türkiye Kupası’nda Hatayspor’u Hatay’da yenerek tur atladı, adını yeniden çeyrek finale yazdırdı. Ardından Fatih Karagümrükspor’u dize getirerek Süper Lig’e ait olduğunun sinyallerini verdi. Ve son olarak Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 2-1 yendi, korku tünelinden biraz daha uzaklaştı. Rakibinin de kümede kalma umutlarını neredeyse bitirdi.

ALKIŞI HAK ETTİLER
Sezonun ilk yarısında kısıtlı kadrosuyla fazla bir varlık gösteremeyen Antalyaspor, son haftalarda adeta yeniden doğdu. Bu başarısını ara transfer döneminde yapılan isabetli takviyelerle gerçekleştirdi. Daha önceki yazılarımda değinmiştim, yeniden söylemeliyim. Antalyaspor’un son haftalardaki başarısının başlıca nedeni yeni transferler. Devre arası transfer dönemini iyi kullanan teknik heyet ve yönetim, deyim yerindeyse hedefi 12’den vurdu. Fernando, Ndao, Adriano ve Mehmedi’yi renklerine bağlayan Antalyaspor, bu futbolculardan neredeyse yüzde 100 katkı gördü. Kırmızı beyazlı takım, son 5 resmi maçta, kupada Hatayspor, ligde ise Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor’u yendi. Gaziantep FK ve Beşiktaş ile berabere kaldı. Yani 5 maçtır kaybetmiyor ve sadece kalesinde 1 gol gördü. Hatayspor karşısında Ndao, Fatih Karagümrük karşısında Fernando ve Mahmedi, Yeni Malatyaspor maçında ise Adriano ve Fernando fileleri havalandırdı. Kazandığı son 3 resmi maçta yeni transferlerin başrol oynadığını net olarak görüyoruz. Bu transferleri araştırıp bulan, öneren, alınmasını sağlayan, alındıktan sonra oynatan ve verim aldıran herkesi kutluyorum. Bir alkışı fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyorum.

Haberin Devamı

FAZLA ABARTILMAMALI
Antalyaspor son haftalarda sadece iyi sonuçlar almıyor. Aynı zamanda savunma kurgusuyla da dikkat çekiyor. Son 5 resmi maçta kırmızı beyazlı takım, kalesinde sadece bir gol gördü. Bu da futbol sorumlusu Nuri Şahin’in yavaş yavaş takıma alıştığının göstergesidir. Tabi savunma oyuncularının kalitesini de ortaya koyuyor. Ve uyum sorununu tamamen geride bıraktıklarını görüyoruz. Bu gelecek haftalarda oynanacak kritik maçlar açısından hayli önemli.

Haberin Devamı

Evet, Antalyaspor Yeni Malatyaspor’u yenerek kritik bir galibiyete imza attı. Kümede kalma yolunda son derece önemli bir virajı geçti. Ancak samimi olmak gerekirse iyi bir oyun sergileyemedi. Fatih Karagümrük maçındaki performansından çok uzaktı. Galibiyet güzel, ancak bunu büyütmemek gerekir diye düşünüyorum. Umudunu kaybetmiş, son iki gün antrenmana çıkmamış, neredeyse yönetimsiz, teknik direktörsüz, taraftarsız bir takımı yendik. Dolayısıyla abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.

SAVAŞMAYA DEVAM
Antalyaspor, en son deplasman galibiyetini 11’inci haftada Giresunspor’u 2-1 yenerek elde etmişti. Kırmızı beyazlı takım, tam 110 gün sonra bu kez Yeni Malatyaspor’u aynı skorla mağlup etti. Yendiği iki takım bugün küme düşme potasında yer alıyor. Bu da ne kadar kritik galibiyetlere imza attığını bize gösteriyor. Küme düşme konusunda ilerleyen haftalarda Antalyaspor’u zorlayacağı düşünülen Yeni Malatyaspor ve Giresunspor’un dışında Rizespor, Altay ve Kasımpaşa’nın haftayı puan kaybederek tamamlaması Antalyaspor’a rahat bir nefes aldırdı. Yani geçen hafta Fatih Karagümrük maçından sonra ‘Antalyaspor kefeni yırttı’ söylemim biraz daha kuvvetlendi. Ancak futbol ciddiyetsizliği kaldırmaz ve son ana kadar savaşmayı gerektirir. Bu ruh ise Antalyaspor’da fazlasıyla var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!