Hedef 12 bin kişiye iş

Güncelleme Tarihi:

Hedef 12 bin kişiye iş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 15:22

Hedef 12 bin kişiye iş

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, bu yıl haziran ayı sonu itibarıyla il genelinde 5 bin 4 kişinin işe yerleştirildiğini belirterek, "2018 yılı sonuna kadar hedefimiz, 12 bin vatandaşı işe yerleştirmektir" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, müdürlük binasında basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar'da işsizliğin azaltılması, işsizlerin mesleki yeterliliklerin geliştirilmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik 6 aylık çalışma verilerini açıklayan Karakaya, Afyonkarahisar'daki açık iş sayısının 8 bin 307 olduğunu söyledi. Karakaya, "Şu anda ilimizdeki açık iş sayısı 8 bin 307'dir. İlk 6 ayda işe yerleştirme sayımız 5 bin 4 kişi. İş başı eğitim programımız var. Bilindiği gibi çok revaçta olan bir program. En az 2 sigortalı iş yerleri için uygulanan ve ilimizde çok rağbet gören bir program. İlimizde şu ana kadar 402 firmayla 1511 kişiyle iş başı eğitim programı yapmış bulunmaktayız. İnşallah yıl sonuna kadar 3 bin sayısına ulaşmış bulunacağız. Mesleki eğitim verme kurslarımızla halk eğitim ve tüm kurumlarla beraber tüm kurslarımızı ocak ayı içerisinde sözleşmelerini yapmıştık, kurslarımızın tamamı bitti şu anda. Şu ana kadar 32 kurs düzenledik. Bu kurslarda 646 kişi yararlanmış ve kendisine yeni bir meslek edinmiştir" dedi.

İşverenleri iş yerlerinde ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Karakaya, "İş yerlerini ziyaret ediyoruz. Meslek danışmanlarımız şu an sahada. Haziran ayı sonuna kadar 2 bin 157 işverenimizi birebir ziyaret ettik ve teşvikleri anlattık. Aynı zamanda Toplum Yararına Çalışma Programı'mızın (TYÇP) çalışmaları devam ediyor. 925 kişiye geçici süreyle TYÇP ile iş başı yaptıracağız" diye konuştu.

71 MİLYON TL'LİK ÖDEME

Afyonkarahisar'da 2017 yılı içerisinde vatandaşa işsizlik ödeneği, TYÇP ve eğitim programları ile 71 milyon TL'lik ödeme yapıldığını hatırlatan Müdür Karakaya, şöyle dedi:

"İl Müdürlüğümüz olarak 2017 yılı için yaptığımız genel bir değerlendirmede yaklaşık 20 Milyon TL işsizlik ödeneği yaptık. 36 Milyon TL'lik TYÇP, iş başı eğitime 8 Milyon TL olmak üzere toplam 71 Milyon TL'lik paranın vatandaşımızın cebine girdiğini görmekteyiz. Bu da bizi mutlu ediyor."

Afyonkarahisar'da bu yıl 12 bin vatandaşı işe yerleştirmeyi hedeflediklerini de anlatan Karakaya, "Şu ana kadar 5 bin 4 kişiyi işe yerleştirdik ve yüzde 40'a yaklaştık. İnşallah bu yılın sonuna kadar 12 bin vatandaşımızı işe yerleştireceğimiz gibi 3 bin vatandaşımızı da iş başı eğitim programından faydalandırmayı düşünüyoruz. Girişimcilik eğitim programından 1500 vatandaşımızı faydalandırarak KOSGEB destekli iş yerlerini açmalarını sağlıyoruz. Amacımız istihdam sağlansın. Şu an ise 500 vatandaşımız girişimcilik belgesi aldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!