HAYVANCILIK AKADEMİSİ

Güncelleme Tarihi:

HAYVANCILIK AKADEMİSİ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 11:40

Pandemi koşullarına rağmen Toroslar’da hayvancılığın sürmesini sağlamak için açılan Hayvancılık Akademisi, 22 Şubat’tan itibaren yetiştiricilerin her konuda bilgilendirileceği bir eğitim programına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ‘Hayvancılık Akademisi’ başlatacak. Pandemi koşullarında çiftçi eğitimlerini sürdürmek için hazırlanan uzaktan eğitim ders programı, Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi işbirliğiyle uygulanacak. 22 Şubat’ta başlayacak olan derslerde hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili A’dan Z’ye her konu işlenecek. 12 dersten oluşan program 19 Mart’ta sona erecek. Eğitime katılanlara sertifika verilecek.

ONLİNE DERSLER
Hayvancılık Akademisi, 22 Şubat’ta ‘Dünyada Hayvancılık Ekonomisi’ dersiyle başlayacak. 24 Şubat’ta büyükbaş hayvanlarda besleme eğitimi verilecek. Akademi programı 26 Şubat’ta büyükbaş hayvanlarda bulaşıcı hastalıklar konusuyla sürecek. 1 Mart’ta büyükbaş hayvan barınakları, 3 Mart’ta ise buzağı bakımı ve buzağı ölümleri anlatılacak.

Haberin Devamı

her konuda eğitim
Online derslerde 5 Mart’ta küçükbaş hayvancılık konusu ele alınacak. 8 Mart’ta organik hayvancılık ve 10 Mart’ta hayvancılık işletme ekonomisi hakkında bilgi verilecek. 12 Mart’ta ‘Çiftlik Hayvanlarında Meme Sağlığı ve Sağımı’ konusuyla devam edecek olan ders programında katılımcılar 15 Mart’ta büyükbaş hayvanlarda döl verimiyle ilgili eğitim alacak.

AKADEMİ İÇİN BAŞVURU
17 Mart’ta arı yetiştiriciliği ve hastalıklarının konu edileceği Hayvancılık Akademisi, 19 Mart’taki ‘Serbest Gezim Tavuk Yetiştiriciliği’ dersiyle sona erecek. Her ders saat 20.00’de Antalya Tarım Online kanalı üzerinden canlı yayınlanacak. Derslere katılmak için başvurular Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne internet üzerinden yapılacak.

 

BAKMADAN GEÇME!