Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 10:59

Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2012 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Özderin Hukuk Bürosu işbirliğiyle yapılan Hasan Özderin Makale Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, bu yıl altıncısı düzenlenen makale yarışmasının ödül töreninin, 30 Ekim günü Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ernst Hirsch Hukukun Temellerini Uygulama ve Araştırma Merkezi (EHAM) Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Yarışmanın amacının, hukuk fakültesi öğrencilerinin eğitimle edinmiş oldukları hukuk nosyonunu uygulamaya yönelik kullanabilme, yorum yapabilme, konuyla ilgili yargı içtihatlarını değerlendirebilme ve fikirlerini hukuksal yazım tekniklerine uygun biçimde yazıya dökebilme becerilerinin geliştirilmesini sağlamaya çalışmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, "Temel olarak bu amaçla düzenlenen yarışmanın her birinde hukukun farklı alanlarından güncel bir konu belirlenmiş ve katılımcılardan o konunun teorik ve pratik hukuki boyutunun değerlendirildiği bilimsel yazım kurallarına uygun hazırlanmış makalelerle yarışmaya katılmaları talep edilmiştir" diye konuştu.

NASIL BİR HUKUK EĞİTİMİ

Yedinci yarışmada konu ve tarz değişikliğine gidildiğini söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, "Yeni konu 'Nasıl bir hukuk eğitimi?' Öğrencilerden önceki yılların aksine, herhangi bir konunun hukuki boyutunun değerlendirilmesi değil, bizatihi hukuk eğitiminin kendisinin tartışılması istenmektedir. Hukuk fakültelerinde her aşamada verilmekte olan mevcut hukuk eğitiminin gerek niceliksel gerek niteliksel olarak olumlu ve olumsuz yanlarının neler olduğu ve bu noktada yapılması gerekenlerin neler olduğu konusundaki düşüncelerini yazmaları talep edilmektedir" diye konuştu.

YARIŞMANIN KAPSAMI

2012 yılında gerçekleştirilen ilk yarışmanın yalnızca Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olduğunu belirten Prof. Dr. Altunkaya, "2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen yarışmalar ise Türkiye'de ve KKTC'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversiteleri hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımına açık yapılmıştır. 7'nci yarışma da aynı kapsamda, tüm Türkiye ve KKTC çapında yapılacak" dedi.

KATILIM SAYISI

Yıllara göre yarışmaya katılım konusunda da açıklamada bulunan Prof. Dr. Altunkaya, "İlk yarışmaya 10, 2'nciye 9, 3'üncüye 24 öğrenci katılmıştır. 4'üncü yarışmaya 23, 5'inci yarışmaya 13, 6'ncı yarışmaya 19 öğrenci katılmıştır. 7'nci yarışmaya katılım süreci devam etmektedir" dedi.

İLK 3 DERECE

Prof. Dr. Altunkaya, yarışmaya çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldığını belirterek, "Hukukçu akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Mehmet Emir Arslan birinci oldu ve 4 bin TL ödül kazandı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Cihangir Çakır ikinci oldu ve 3 bin TL ödül kazandı. Üçüncü İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Meryem Solmaz da 2 bin TL'lik ödülün sahibi oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!