Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 16:41

 Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2010 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Özderin Hukuk Bürosu işbirliğiyle yapılan Hasan Özderin Makale Yarışması sonuçları belli oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen makale yarışmasının ödül töreninin, 20 Ekim günü Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Hasan Özderin Makale Yarışması'nın amacının, hukuk fakültesi öğrencilerinin, eğitim ile edindikleri hukuk nosyonunu uygulamaya yönelik kullanabilme, yorum yapabilme, konuyla ilgili yargı içtihatlarını değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, “Yarışma ile temel kanunların değiştiği ve yakın bir zamanda uygulanmaya başlayacağı günümüzde, hukuk öğrencilerinin bu yeniliklere adapte olması ve özümsemesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

Makale yarışmasının, Türkiye'de ve KKTC'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımına açık yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Altukaya, “Yarışmanın konusu 'Haksız Rekabet Açısından Aldatıcı Reklamlar' olarak belirlenmiştir. Yarışmaya çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı. Hukukçu akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda birinci, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Gökhan Demirel oldu. Yarışmada ikinciliği, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Erhan Kaya elde etti. Üçüncü ise Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Uğur Tekinalp oldu" diye konuştu.

Yarışma sonunda plaketleriyle birlikte birinciliği elde eden öğrenciye 4 bin TL, ikinci öğrenciye 3 bin TL ve üçüncü öğrenciye 2 bin TL ödül takdim edilecek. Dereceye giren makalelerden, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Yayın Kurulu'nca uygun görülenler, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi'nde yayımlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!