GSF'de 'kadın' konulu panel ve sergi

Güncelleme Tarihi:

GSFde kadın konulu panel ve sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 14:28

GSF'de 'kadın' konulu panel ve sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde (GSF) '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında 'Fark Yaratan Kadınlar' konulu panel düzenlendi. Mihri Müşfik'in anısına da 'kadın' konulu karma resim, geleneksel el sanatları, seramik ve heykel sergisi açıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemine işaret etti. Bir insanın dünyaya geldiği, gözünü açtığında ilk annesini, kadını gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Eravşar, hayatın sevmek ve sevilmek üzerine kurulduğunun altını çizdi. Sevginin ilk olarak ailede başladığına, çocukların üzerinde olumlu etki yarattığına değinen Prof. Dr. Osman Eravşar, her günün 'Kadınlar Günü' olması dileğinde bulundu.
Moderatörlüğünü GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar'ın üstlendiği 'Fark Yaratan Kadınlar Paneli'nin birinci bölümü konuşmacıları GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Yiğit 'Türk Sineması'nda Kadın Temsili',  Öğretin görevlisi Nalan Sülün 'Türkiye'de Cumhuriyet Dönemi Kültür Sanat Ortamında Kadın Sanatçıların Yükselişi', Doç. Dr. Merih Taşkaya 'Katılımcı Sanatla İnşa Edilen Özgürlük Alanlarında Kadın Mücadelesi' konularını irdeledi.
Panelin ikinci bölümünde de Şebnem Bahar 'Sanat Eğitiminden Galericiliğe Uzanan Sanat Serüveni', Nevin Demirhan, Sibel Özdoğan, Gülseren Evcen 'Buselique'nin Hikayesi', Seda Müesser Sümer 'Özel Efekt Makyajları', Melda Ayşen 'Black Cat Chopper' konularında anlatım yaptı.
Doç. Dr. Zehra Yiğit ise dünden bugüne kadar sinema filmlerindeki kadınların rollerini anlattı. Cahide Songu'nun Türk sinemasının ilk kadın oyuncusu olduğunu hatırlatan Yiğit, "Filmlerde kadın oyunculara hep anne, yaşlı kadın gibi roller verilmiş, erkek güçlü, kadın güçsüz gösterilmiş, kadın hep erkeğin bir adım gerisinde yer almış. Daha çok yol kat etmemiz gerekiyor" dedi.
Öğretim görevlisi Nalan Sülün de Osmanlı döneminde saraya adım atan kadın ressamları, Cumhuriyet döneminde kadın sanatçıların durumunu, Atatürk'ün kadın sanatçılara verdiği önemi, Köy Enstitüleri'nde sanatın içinde yer alan kadınları, yurt dışına açılan kadın sanatçıların hikayelerini fotoğraflarıyla anlattı.
Doç. Dr. Merih Taşkaya ise Antalya'da başlatılan 'Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor' adlı projeden örnekler sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!