Gitarın tınısı Antalya'yı saracak

Güncelleme Tarihi:

Gitarın tınısı Antalyayı saracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:13

Gitarın tınısı Antalya'yı saracak

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenleyeceği Uluslararası Antalya Gitar Festivali 22 Aralık'ta başlayacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ücretsiz konserlere vatandaşları davet etti.

Muratpaşa Belediyesi'nin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Antalya Mezunlar Derneği işbirliğinde gerçekleştireceği Antalya Gitar Festivali, 22-24 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Konserin düzenleneceği festival öncesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi. Antalya'nın İstanbul ile birlikte Türkiye'nin en önemli sanat merkezlerinden biri olduğunu belirten Uysal, belediye olarak birçok festival düzenlediklerini, Gitar Festivali'nin de en önemli etkinlikleri arasında yer aldığını söyledi.

NİTELİKLİ SANATÇILAR GELECEK

Beşincisi düzenlenecek festivalin öncekilerden daha zengin olduğunu kaydeden Uysal, şöyle konuştu:

“Çok nitelikli sanatçılar sahne alacak. Gitar, ülkemizde iyi tanınan popüler bir enstrüman. Bir de bu enstrümanın sanatsal yönü var. Bu festival popülerden ziyade niteliğe önem veriyor. Popülerlikle nitelik nadiren bir araya gelir. Bu her şeyde geçerli. Popüler olursa biraz sığlaşır. Burada popüler bir tablo yok, kendi alanında nitelikli özel sanatçılar var. Antalya izleyicisi bu niteliği kavrayacaktır ve konserlere rağbet edecektir. Bütün komşularımızı bu konserlerimize bekliyoruz."

Uysal, usta gitar sanatçılarından Ahmet Kanneci'nin sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek festivalde bu yıl Flamenko ve Latin Amerika rüzgarı eseceğini dile getirdi.

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, ODTÜ'nün bu ülkenin geleceğine ne kadar duyarlı ise sanata da aynı derece de duyarlı olduğunu söyledi. Dernek olarak eğitime ve sanata çaba harcamaya ve destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Şimşek, “Uluslararası bir etkinliğe imza atmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

KONSERLER ÜCRETSİZ

Festivalin 22 Aralık'taki açılış konserinde Latin Amerika müziğinin ustası ve yaşayan gitar efsaneleri arasında gösterilen Jorge Cardoso ile genç ve seçkin yetenek Sylvie Dagnac sahne alacak. Festival 23 Aralık'ta iki konsere ev sahipliği yapacak. İlk konseri, kardeş olan Jose Manuel ve Francisco Cuenca Morales verecek. Günün ikinci konserinde ise gitarda 20'nci yılını dolduran Ceyhun Güneş ve Mert Baycan sanatseverlerle buluşacak. 5. Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin 24 Aralık'taki kapanışına Hacettepe Gitar Orkestrası (HÜGO) imza atacak. Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan ve kemanıyla Serdar Pazarcıoğlu da orkestraya eşlik edecek. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'ndaki konserler ücretsiz gerçekleştirilecek.

USTALAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

Festival kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde gitarın ustaları öğrencilerle bir araya gelecek. Ustalar sınıfında 22 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te Ahmet Kanneci öğrencilerle buluşurken, 23 Aralık Cuma günü saat 14.00'te Jorge Cardoso öğrencilere ders verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!