Geyikbayırı Doğa Sporları Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Geyikbayırı Doğa Sporları Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 14:34

- Şenliğe katılanlar, 67 hektarlık alan için verildiği öne sürülen maden arama ruhsatını protesto etti - Etkinlikte, yüksek iki kaya arasına gerilen özel bir ip üzerinde dengede kalma sporu olan highline gösterisi ilgi çekti

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Mahallesi'nde düzenlenen doğa sporları şenliğinde, ana tırmanış kaya bandı üstündeki 67 hektarlık alan için verildiği iddia edilen maden arama ruhsatı protesto edildi.

Etkinliğe, mahalle sakinlerinin yanı sıra çeşitli doğa sporları kulüplerinin üyeleri, yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Geyikbayırlılar adına basın açıklamasını okuyan Züleyha Görkem, bölgenin, gelişmiş doğa sporları merkezi ve Toros Dağları eteklerinde, Antalya'ya 25 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Bölgenin, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motokros, off-road sporlarına, kuş ve bitki gözlemi yapanlara, mesire yerlerine, yaylalara, antik şehirlere ev sahipliği yaptığını belirten Görkem, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu özellikleri sayesinde Geyikbayırı, her yıl on binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir. Ne yazık ki böylesine özel ve önemli bir bölgedeki ana tırmanış kaya bandının üstündeki 67 hektarlık alan için maden arama ruhsatı verilmiştir. Maden arama işlemi, bölgeye geri dönüşü olmayan zararlar verecektir. 'Çiçek ve Çocuk: Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya' temalı ve sloganlı EXPO 2016'ya ev sahipliği yapacak Türkiye'nin, turizm lokomotifi Antalya'nın imajına zarar verecek bu tarz maden arama faaliyetlerine yönelik ruhsat alma süreçlerinin hassasiyetle incelenmesi gerekmektedir. Dileğimiz, maden arama ruhsatının bir an önce iptal edilmesidir."

Öte yandan, bir şirkete verildiği iddia edilen ruhsattan bir çobanın arazide kopyasını bulmasıyla haberdar olduklarını öne süren Görkem, iptali için başlattıkları kampanyada 15 günde 15 bin imza topladıklarını açıkladı.

- "Masa başında karar verenler var galiba"

Şenliğe katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Geyikbayırı'nın, Antalya'nın en güzel yerlerinden olduğunu söyledi. Söz konusu arama için Konyaaltı Belediyesinden görüş istenmediğini savunan Böcek, şöyle konuştu:

"Buraları bilmeyenler, masa başında izin verenler var galiba. Burası Likya Yolu'nun başladığı, yılda 10 bin sporcunun ziyaret ettiği, dünyada kaya tırmanışıyla ilgili dördüncü sırada yer alan bir yerdir. Biz burayla ilgili çevre dostlarıyla ne yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız. Burada, taş ocağına izin vermeyeceğiz."

Haberin Devamı

Böcek, bahse konu ruhsatın iptal edileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Şenlikte, yüksek iki kaya arasına gerilen özel bir ip üzerinde dengede kalma sporu olan highline gösterisi ilgi çekti. Katılımcılar, gün boyu süren programda yürüyüş yaptı, kaya tırmanışları gerçekleştirdi ve bisiklete bindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!