Genç ziraat mühendisleri tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Genç ziraat mühendisleri tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:43

Genç ziraat mühendisleri tanıştı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın öğrenci kolu olan Ziraat Mühendisleri Odası Genç (ZMO GENÇ), tanışma etkinliğinde bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde gerçekleşen etkinlikte Ziraat Mühendisleri Odası ve ZMO Genç tanıtıldı. Etkinliğe Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, ZMO Antalya Şube Yönetimi, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlkay Kutlar'da katıldı. ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer odayı tanıtıp, meslek örgütlülüğünün önemini öğrencilere anlattı. Tuncer, öğrencilere oda olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti.

ZMO GENÇ temsilcileri, ZMO Genç'in son 1- 2 yılda gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettirdiğini belirterek, şu açıklamada bulunuldu:

“Öğrencilerin kendi çabaları ve kısıtlı imkanları ile yaptıkları etkinlikler bir hayli fazla. Bunların başında öğrencilerin tamamen kendi imkanlarıyla oluşturdukları yerel tohum uygulama alanı bulunuyor. Bu alanda özel ve yabancı şirketlerin eline bırakılmış olan tohum sektörüne karşı yerel tohumlar ekilip, muhafaza ediliyor. ZMO Genç, 'Yeşil bir doğa için pedallıyoruz' sloganıyla bünyesinde bir de bisiklet topluluğu bulunduruyor. Öğrenci yaz eğitim kampları, öğrenci eğitim seminerleri, öğrenci tarım kongreleri, öğrenci sektör buluşmaları gibi birçok etkinliği de gerçekleştiren ZMO Genç, bundan sonrada tarıma, bilime ve örgütlülüğe sahip çıkmaya devam edecek."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!