Genç atletin hedefi milli takım

Güncelleme Tarihi:

Genç atletin hedefi milli takım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2017 11:19

Genç atletin hedefi milli takım

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SPOR Toto 1. Lig Atletizm Şampiyonası'nda 400 metrede Türkiye Şampiyonu olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Bedriye Boduc, milli takım seçmelerine hazırlanıyor. Sponsor arayan genç atlet, destek bekliyor.

Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bedriye Boduc, Spor Toto 1. Lig müsabakalarında 400 metre Yıldızlar kategorisinde şampiyon oldu. Aynı yarışta 200 metrede 2'nci, 4x100 bayrak yarışında takımı şampiyon, 400x400 bayrak yarışında takımı 3'üncü olan Boduc, 5 madalya kazandı. Tokat'ta kapıcı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Bedriye Boduc, şimdi milli takım seçmelerine hazırlanıyor.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tesisleri'nde antrenörü Engin Özel eşliğinde antrenman yapan Bedriye Boduc, sponsor bulması halinde dünya ölçeğinde başarılara imza atacağını söyledi. Antalya’da atletizm takımı olmaması nedeniyle Tokat Anadolu Gençlik Spor'da lisanslı sporcu olarak koştuğunu anlatan Bedriye Boduc, yıldızlar ve gençler Türkiye şampiyonalarında, kendisinden deneyimli ve büyük sporculara karşı yarıştığını kaydetti.

Kendisi gibi atlet olan kardeşi Berna ile idmana çıkan Bedriye Boduc, hedefleri arasında ilk olarak önümüzdeki yıl Liselerarası Kros Dünya Şampiyonası'nda koşmak olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası'nda da koşmak istediğini belirten genç atlet, asıl hedefinin ise 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu kaydetti.

Yoğun idman programı uyguladıklarını belirten antrenör Engin Özel ise "İyi bir çalışma temposundayız. Son yarışmalardaki performans da bunun iyi bir göstergesi. Bir müsabakada alınabilecek bütün madalyaları alan yıldız atletimiz, takımının şampiyonluğunda bu kısa sureli spor hayatında önemli katkı sağlamıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!