Gazeteci yazar Uğur Mumcu anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci yazar Uğur Mumcu anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 17:02

- AGC Genel Sekreteri Öyken: - "Türkiye'de halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçilmiştir"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Haşmet Öyken, "Türkiye'de halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçilmiştir" dedi.

Öyken, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, aradan geçen zamana rağmen cinayetin arkasındaki karanlık güçlerin hala ortaya çıkartılmadığına değindi.

Uğur Mumcu cinayetinin, "adalet isteminin kara bir lekesi" olduğunu savunan Öyken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Türkiye'de halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçilmiştir. Ocak ayında Muammer Aksoy, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu gibi gazeteciler ve aydınlar katledilmiştir. Günümüzde de yine gazeteciler hedef seçilerek sözlü, yazılı ve fiziksel saldırılarla baskı altında tutularak, itibarsızlaştırılmaya çalışılmakta, kamu aleyhine olan gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışan gazetecilere ve gazetecilik mesleğine gözdağı verilmektedir. Bu da gazetecilere yönelik saldırıların cesaretlendirilmesine neden olmaktadır. Bugün bir kez daha, karanlık güçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu yolda canını veren Uğur Mumcu'yu ve öldürülen tüm meslektaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!