Güncelleme Tarihi:
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 11-13 Mayıs tarihleri arasında Lara Düden Park'ta düzenlenecek Gastro Alaturka Antalya'nın tanıtım toplantısı gerçekleşti.
7 Mehmet Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısına, Gastro Alaturka Antalya'nın organizasyonunu gerçekleştiren VİP Event CEO'su Yasemin Pirinçcioğlu, Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, VİP Event Antalya Koordinatörü Hatice Bozkurt, 7 Mehmet Restaurant sahibi Mehmet Akdağ ile organizasyona katılacak profesyoneller katıldı. Organizasyon sorumlusu Yasemin Pirinçcioğlu, Türkiye'yi dünya gözünde bir gastronomi noktası olarak tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Şehir Pazar Yeri konseptinde hazırlanması düşünülen alanda, yöresel lezzetler, sektör profesyonelleri, Türk mutfağı, yörük yemekleri, dünyadan örnekler, şefler, bloggerler, oteller ve restoranların inivasyon gastro alaturkada buluşacağını kaydeden Pirinçcioğlu, "Gastro Alaturka Antalya, yer sofrası gibi Türk kültürüne özgü farklı sofralarda Elmalı bölgesi yöresel tatları, dünyaca ünlü şeflerin masalarında özel konuklara ziyafet, sokak lezzetleri ve tadımları gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak" dedi.
Üniversitelerin gastronomi fakültelerinin ve dünyaca ünlü şeflerin de katılacağı Gastro Alaturka Antalya etkinliklerinin amacını anlatan Pirinçcioğlu, "Etkinlikler süresince katılımcılara, Türk mutfağının tanıtımına ve gastronomi ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak ve yöresel mutfak kültürlerini, sırlarını ve tarihini anlatma imkanı bulacağız. Bağımsız bir gastronomi platformu olarak, Türkiye coğrafyasının mutfak zenginliğini ve yöresel gastronomi duraklarını yerinde göstereceğiz. Türkiye'yi dünyanın gözünde bir şölen sofrasına dönüştürüyoruz. Sofra için tohumdan itibaren toprağı eken, ektiğinin hasadını yapan, onu ürüne dönüştüren, pişiren, sunan ve tadına bakan herkes bu etkinlikte buluşacak" diye konuştu.
Üç gün süresince 14 bin yıllık mutfak birikimi, Hitit, Selçuklu, Osmanlı mutfağı, 7 bölgenin hasadı, Anadolu ve Trakya'nın doğal bağları, taze, dalından lezzetler, deniz ürünleri başlıklarının yanı sıra yerel tohumdan arıların önemine, atıksız mutfaktan gıda hijyenine, coğrafi işaretlerin öneminden Türk mutfağının 'Hautecuisine' ve 'Dönüştürülmesi' için markalaşmaya uzanan bir yelpazede, gastronomi ile ilgili başlıklar ele alınacak.
FOTOĞRAFLI