Finike'de ücretsiz fidan dağıtımı

Güncelleme Tarihi:

Finikede ücretsiz fidan dağıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:40

Finike'de ücretsiz fidan dağıtımı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşa 2 bin fidan ücretsiz dağıtıldı.

Finike Orman İşletme Müdürlüğü 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında ormanın önemini anlatan bilgilendirici afişler, kitap, broşürler dağıtıldı, sergi açıldı ve çocuklara hediyeler verildi. Etkinliklerde ayrıca bilgi köşesi oluşturularak öğrencilerin ve vatandaşların soruları yanıtlandı.

Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, ormanların devamlılığının sağlanması, ormanların korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi açısından halkın ve öğrencilerin dikkatini çekmek, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Bu kapsamda kurum bahçesinde defne, keçiboynuzu, dişbudak ve fıstık çamından oluşan 2 bin adet fidanın vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını belirten Yılmaz, çocukları da etkinliklere dahil ederek küçük yaşlardan itibaren orman sevgisi aşılamak istediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!