Finike'de 23 Nisan kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Finikede 23 Nisan kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 13:46

Finike'de 23 Nisan kutlandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Yunuslu Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan 23 Nisan kutlama programı, Emin Akın İlkokulu'nda devam etti. Kutlamalara, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Emin Akın İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, dans gösterileri ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, TBMM'nin 97'nci yıldönümünü kutluyor olmanın coşkusunun yaşandığını belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve O'nun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve iradesi kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 cuma günü Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı" dedi.

Program sonunda gösterilerini tamamlayan öğrencilere ikramda bulunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!