Finike protokolü yatırımları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Finike protokolü yatırımları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 12:15

Finike protokolü yatırımları inceledi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Kaymakamı Ergün Baysal ve Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu tarihi cami restorasyonları ile limanda yapımı devam eden Eroğlu Nuri Camii'nin inşaatını yerinde inceledi.

Finike'de inşaatı ve restorasyon çalışmaları devam eden devlet yatırımlarına yönelik inceleme gezisi düzenlendi. Finike Kaymakamı ve berberindeki grup ziyaretlerinin ilk durağında Antalya Valiliği girişimleriyle yaz aylarında başlatılan, Anıtlar ve Röleve Müdürlüğü kontrolünde restore edilen Turunçova'daki tarihi Bağyaka Camii'nde incelemelerde bulundu.

1700 yılların sonunda Osmanlı mimarisi ve klasik köy tipi modeliyle yapılan Bağyaka Camii'nin inşaat alanını gezen heyet, proje mimarından çalışmalar hakkında bilgi aldı. 1980'li yıllarda taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmiş Bağyaka Camii'nin yalın kalem işlemeleri ve dış yapısının bugüne restore edilmediği ifade edildi.

Kaymakam ve beraberindeki grup, restorasyonu tamamlanan, Batı Antalya'nın en eski camilerinden birisi olarak bilinen ve 700-800 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen Hasyurt Mahallesi'ndeki tarihi Selçuklu Vakıf Camii'ni de gezdi. Heyet, tarihi cami ziyaretlerinin ardından Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan İmam Hatip Lisesi yolunda incelemede bulundu.

Heyet daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale Mahallesi'nde yapılan deniz manzaralı Eroğlu Nuri Cami inşaatını inceledi. Selçuklu mimarisi ile 500 metrekarelik alanda 2 katlı ve tek minareli olarak inşa edilen cami de 300 kişinin ibadet edebileceğini belirten Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, caminin tamamlandıktan sonra ilçenin siluetini güzelleştireceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!