Güncelleme Tarihi:
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)– RESSAM gazeteci- yazar Fikret Otyam, ölümünün birinci yılında Antalya’da anıldı. Cemevinde gerçekleştirilen törende Otyam’ın sevdiği türküler seslendirildi.
Fikret Otyam’ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla Antalya’da Hacıbektaş Veli Vakfı’nda anma töreni düzenlendi. Eşi Filiz Otyam’ın öncülüğünde düzenlenen anma törenine Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal’ın yanı sıra Otyam’ın sevenleri, dostları katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Fikret Otyam’ın insanları seven herkesi kucakladığını söyledi. Anadolu insanını kitaptan çıkarıp ete kemiğe büründürdüğünü ifade eden Uysal, Otyam’ın Anadolu insanlarının hikayelerini bıkmadan anlattığını kaydetti.
MEZARININ BAŞINDA BARAK HAVASI
Başkan Uysal, öğrencilik yıllarında yazdığı iki hikayeyi Otyam’a gösterdiğini, ünyü yazarın da bu iki hikayeyi överek dergide yayımlattığını aktardı. Başkan Uysal, “Keşke imkan olsa da Fikret Baba’nın mezarının başında hep ‘Barak’ havaları çalsaydı. Umarım ki; başka Fikret Otyamlar onun yolunda yürür. İnsanları, doğayı seven, onun gibi insanlar yetişir. Hayatın içinde Fikret Otyam gibi kalabilmeyi diliyorum” dedi.
HAYATA İZ BIRAKANLARDAN
Antalya Hacı Bektaş Vakfı Şubesi Başkanı Zeynel Can da bazı insanların hayatta izler bırakarak hep yaşadığını, Otyam’ın da bunlardan biri olduğunu söyledi. Bu dünyadan evrensel bir değerin gelip geçtiğini vurgulayan Can, “Fikret Otyam varlığında taşıdığı erdemleri dünyayla paylaştı. Alevi anne babadan doğmasa da bu inanca kendini adadı. Ürettiklerini kendisi için değil, bütün insanlık adına gerçekleştirdi. Yoksullar, ezilenler söz konusu olduğunda da hep onların yanında oldu” diye konuştu.
DOSTLARI ANILARINI ANLATTI
Anma törenine katılan Fikret Otyam’ın dostları, onunla ilgili anılarını ve düşüncelerini kürsüye çıkarak paylaştı. Fikret Otyam, Antalyalı sanatçıların seslendirdiği Barak havaları ve türkülerle anıldı.
89 YAŞINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Fikret Otyam, geçen yıl 89 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmiş, Alevi olmamasına rağmen bu inancın gelenekleriyle Nevşehir’de toprağa verilmişti.
FOTOĞRAFLI