Güncelleme Tarihi:
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fide üretiminde Antalya’nın geçen yılın şampiyonu olduğunu açıkladı. 2020 yılı fide üretim istatistiklerini açıklayan yetkililer, pandemiye rağmen tarımsal üretimin büyüyerek sürdüğünü belirtti. Antalyalı çiftçilerin geçen yıl 1 milyar 7 milyon 200 bin sebze fidesi ürettikleri kaydedildi.
KARPUZ FİDESİNDE LİDER
Açıklanan yıllık verilere göre, Antalya’da 2020’de üretilen toplam fidelerin 31 milyon 290 bin 460’ını karpuz fidesiydi. 17 milyon 43 bin 943 tane de patlıcan fidesi üretildi. 14 milyon 426 bin 926 ile kavun fidesi üretiminde de bereketli bir yıl yaşandı. Üretilen kabak fidesinin ise 1 milyon 753 bin 622’ye ulaştığı açıklandı.
NARDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü nar üretim rakamlarını da paylaştı. 141 bin 44 ton nar üreten Antalya’nın Türkiye birincisi olduğu kaydedildi. Antalya’da sebze üretiminin 18 yılda yüzde 64 arttığını da duyuran yetkililer, 2020’de 2 milyon 860 bin 464 ton sebze üretimine ulaşıldığını belirtti.