FETÖ'nün Antalya imamları davası

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün Antalya imamları davası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 12:20

FETÖ'nün Antalya imamları davası

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt lideri Fethullah Gülen ile kapatılan Rasanet Gençlik Vakfı yöneticileri ve FETÖ'nün Antalya imamları oldukları iddia edilen 97 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 25'i tutuklu 52 sanık katıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen'in de aralarında olduğu 45 firari sanığın dosyasının tefrik (ayırma) edildiği davanın ilk günkü duruşmasında 17 sanığın ifadesi alınabildi.
50 müştekili davada, hayırseverlerden öğrencilere burs verileceği, yurt yapılacağı söylenerek bağış toplayıp, gayrimenkul aldıkları iddia edilen sanıklardan bir kısmının FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandığı öne sürüldü.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Duruşmada ifade veren sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, 15 Temmuz'daki darbe girişimini de lanetledi. Antalya'nın eski imamlarından olduğu iddia edilen Yahya Karadeniz, FETÖ üyesi değil öğretmen olduğunu söyledi. Antalya ve Çanakkale'de hakkında açılan davalar nedeniyle Eskişehir'de tutuklu bulunan Karadeniz, kendisi hakkında bazı gazetelerde çıkan haberlerden sonra soruşturma başlatıldığını ve tutuklandığını söyledi. Yeşil pasaport sahibi olduğunu, kaçma imkanı olduğu halde suçsuz olduğu için böyle bir girişimde dahi bulunmadığını anlatan Karadeniz, tahliyesini ve beraatını talep etti.
Sanıklardan tutuklu Ahmet Sözgen de Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin mütevelli heyetinde Fettah Tamince'nin isteği üzerine görev aldığını savundu. Üniversitenin Rasanet Gençlik Vakfı ve FETÖ ile ilgisi olmadığını iddia eden Sözgen, FETÖ'nün Antalya imamı olduğu öne sürülen firari sanıklardan Hasan Tarık Şen ile hareket ettiğine ilişkin iddiaların da doğru olmadığını savundu.
Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar'ın görev aldığı duruşma devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!