EXPO 2016 Antalya'ya doğru

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2016 Antalyaya doğru
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 13:25

- EXPO 2016 Antalya'da sergilenecek "Şehirlerin En İyi Uygulamaları" etkinliğinde sergilenmeye değer görülen projeler belli oldu

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'da sergilenecek "Şehirlerin En İyi Uygulamaları" seçildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan'da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016'da sergilenecek "Şehirlerin En İyi Uygulamaları" etkinliğinde sergilenmeye değer görülen projeler belli oldu.

Tarih, biyoçeşitlilik, sürdürebilirlik ve yeşil şehirler alt temalarına uygun olan 521 projenin sunulduğu etkinlik için 38 proje sergilenmeye değer görüldü. Projelerin ortak noktası kentsel yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtmanın yanı sıra EXPO Kulesi, EXPO Göleti, Çocuk Adası, Tarım Müzesi, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi bir çok unsuru barındıracak Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Sergi Alanı'nda şehirlerin en iyi uygulamaları da ziyaretçilerle paylaşılacak.

Haberin Devamı

EXPO 2016'da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alıyor.

"Şehirlerin En İyi Uygulamaları" etkinliğine katılacak projelerin daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratılmasına katkı sağlaması, EXPO 2016 Antalya'nın "Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya" sloganına vurgu yapması ve geleceğe bir miras olarak bırakılması hedeflendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!