'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Evlilik Senedi Antalya DOB sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 11:50

'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - BİR karakter komedyası olan 'Evlilik Senedi' operası, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınıyor.

Rossini'nin 18 yaşındayken bestelediği ilk profesyonel operası olan eser, 29 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Dekor ve kostüm tasarım Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait eserin rejisini Yiğit Günsoy üstlenirken, orkestra şefi ise Ömer Yöndem. Eserde 'Fanny' rolünde Aslı Ayan, 'Edoardo' rolünde Burak Pektaş, 'Tobia Mill' rolünde Onur Alpaslan, 'Slook' rolünde Serhat Konukman, 'Clarina' rolünde Seçil Eyilikeder ve 'Norton' rolünde Mehmet Ali Tutar izleyici karşısına çıkacak.

Eser, kızının rızası olmadan onu zengin Kolonili tüccar ile evlendirmek isteyen cimri bir babanın hazırladığı planın kurmaca ve eğlenceli oyunlarla nasıl bozulduğunu konu alıyor. Avrupa'dan Amerika'ya göçün yoğun olduğu bir dönemde yazılan oyun, özgürlüğün ve yeni umutların yeşerdiği bir dünyayı anlatıyor. Tamamı tek mekanda geçen eser, Rossini'nin, seyirciyi ilk andan itibaren etkisi altına alan güçlü müziği ile dikkat çekiyor.

10, 30 ve 40 TL arasında değişen eserin biletleri, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!