Esnaf istedi karar Vali’nin

Güncelleme Tarihi:

Esnaf istedi karar Vali’nin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 10:09

Ankara Valiliği’nin alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma gün ve saatlerine yönelik hazırladığı düzenleme Antalyalı küçük esnafı da harekete geçirdi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ESNAFTAN ‘AVM’ ÇIKIŞI
ANKARA Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün alışveriş merkezlerine (AVM) yönelik hazırladığı ‘Ramazan Bayramı’ düzenlemesi Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ni (AESOB) harekete geçirdİ.

SAATLER DÜZENLENDİ
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ankara’daki tüm AVM’lerin Ramazan Bayramı’nın birinci günü kapalı olacağını, diğer günler ise sabah 10.00, akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet göstereceğini belirterek, “Aynı düzenlemenin Antalya’da da uygulanması için resmi başvuru yapacağız” dedi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLER
Kararın küçük esnafın desteklenmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Dere, şöyle devam etti: “Esnafımızın zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. O yüzden bu tür düzenlemeler özellikle bayram günlerinde küçük esnafın yüzünü güldürecektir. “

Haberin Devamı

KARAR İÇİN UMUTLUYUZ
“Biz pazartesi günü itibariyle resmi başvurumuzu Antalya Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğümüze yapacağız. Sayın Valimizin de bu tür konulara son derece hassas yaklaştığını biliyoruz. Umarım bayram öncesinde benzer bir karar Antalya’da alınır. Biz umutluyuz.”

İL MÜDÜRÜ KONUŞTU
AVM’lere yönelik talep edilen düzenlemenin ancak valilik onayı ile uygulanabileceğini kaydeden Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Dizerkonca, “Şu ana kadar bize bir talep ya da talimat gelmedi. Eğer esnaf odalarının bu konuda resmi bir başvurusu olursa gerekli düzenleme yapılabilir” diye konuştu.

KANUN MADDESİ
6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un çalışma saatlerini belirleyen 13’üncü maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin çalışma saatlerinin belirlenmesinde, meslek kuruluşunca ilgili esnaf ve sanatkâr odasının görüşü alınır. Üst meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine, faaliyet kollarına göre perakende işletmelerin çalışma saatlerinin bölge veya ülke düzeyinde belirlenmesine bakanlık yetkilidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!