Erdoğan konuştu sektör umutlandı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan konuştu sektör umutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 10:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak” sözleri sektör temsilcilerini heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

İTHAL ET YİNE GÜNDEMDE 

İTHAL et tartışmalarını gündemine alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak” sözleri sektör temsilcilerini umutlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini Hürriyet’e değerlendiren Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, “Atılacak her doğru adım sektörümüzü güçlendirir” diye konuştu.

KABA YEM DESTEKLENMELİ
Başkan Ayhan, şöyle devam etti: “İthalat konusunun Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ele alınması sektörümüz açısından çok önemli. Meralarımızı iyi kullanırsak, köylere yapılan yatırımları geliştirebilirsek kısa zamanda sektörün ciddi bir değişime girdiğini hepimiz görürüz. Yerli hayvan nüfusunu artırmak istiyorsak önce kaba yemi desteklemeliyiz. Ot bol olursa et de bol olur.”

Haberin Devamı

İTHALAT DURMALI
“İthalat, yerli et üreticisinin belini büküyor” diyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Bahar Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Et ithalatının bir an önce önüne geçilmeli. Atılacak tüm adımlara rağmen yine de et açığı yaşanıyorsa o zaman diğer protein kaynakları zorlanmalı. Cumhurbaşkanımızın bu konuda yerli üreticiyi destekleyecek adımlar atılmasına vesile olacağına inanıyorum” dedi.

ZORLU BİR YOL
Yerli üretimin desteklenmesi konusunda önemli projeler geliştirildiğini fakat bu projelerin yetersiz kaldığını kaydeden Türkiye Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, şu bilgileri verdi: “Sorunlarımızın devletin en üst makamı tarafından gündeme taşınması bile çok önemli. Ancak bu süreçte uzun ve zorlu bir yolumuz var. Biz ilgili bakanlıklar kanalıyla konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

UCUZ ET VURGUSU
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle dedi: “Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız.”

BAKMADAN GEÇME!