Engel tanımadılar

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımadılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:41

Engel tanımadılar

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI sivil toplum örgütlerinin düzenlediği 'Tüm engelleri aşalım, kutlu doğumda buluşalım' adıyla düzenlediği program, engelli bireylerin sunumuyla gerçekleştirildi.

Beyaz Ay Engelliler Derneği, Baston Görme Engelliler Derneği ile Antalya İşitme Engelliler Derneği, Kepez Belediyesi ve Antalya Müftülüğü'nün desteğiyle Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin sahne arkasında 10, sahnede ise 50 engelli rol aldı. Sunucusundan yemek dağıtıcısına, sahnede şiir okuyanından ilahi söyleyenine kadar işitme, görme ve bedensel engelliler tarafından rollerin paylaşıldığı programın seyircilerinin çoğunluğunu da engelliler ve aileleri oluşturdu.

GÜNÜN YILDIZI MÜEZZİN SARIKAYA

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Müftüsü Osman Artan, Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli ile vatandaşların izlediği programda, Engelliler Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi İstanbul Mimar Sinan Camisi Müezzini Ahmet Sarıkaya, kuran okudu.

İŞİTME DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

Program, bir grup öğrencinin işitme diliyle İstiklal Marşı'nı okudu. Beyaz Ay Derneği üyelerinden oluşan Şifa İlahi Grubu'nun ilahiler okuduğu programda, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nin 2 üyesi kabartma yazılı kuran okudu. Program, görme engelli Mehmet Şahin'in kuran okumasıyla program sona erdi.

TAMAMI ENGELLİYDİ

Başkan Tütüncü, Müftü Artan ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Ayşe Güliz Yılman, emeği geçenleri gümüş kabartma Esmaül Hüsna ve çiçek buketi vererek kutladı. Ayşe Güliz Yılman, hem sahne üstünde hem de sahne arkasında görev alanların tamamının engelli olmasından dolayı bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!