‘EMITT’ RÜZGÂRI HEDEF GÜNCELLEDİ

Güncelleme Tarihi:

‘EMITT’ RÜZGÂRI HEDEF GÜNCELLEDİ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2020 11:00

Dünyanın dördüncü büyük seyahat ve turizm fuarı EMITT, Antalyalı turizm profesyonellerine umut oldu. TÜROFED ve AKTOB başkanları fuarın yansımalarını Hürriyet Akdeniz için değerlendirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bugün sona eriyor. İlk 2 gün profesyonellere açık olan fuarın son iki gününde ise potansiyel tatilcilere yönelik özel tanıtım çalışmaları yapıldı. Fuara, Antalyalı turizm profesyonelleri tam kadro katıldı.

STRATEJİK SEKTÖR
Ülke ekonomisine katkı anlamında stratejik sektörler arasında turizmin ilk sırada yer aldığını söyleyen Türkiye Otelciler Federasyon (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, “EMITT, iç pazar tanıtımı için önemli bir fırsat. Sektörün bu fırsatı çok iyi değerlendirdiğini düşünüyorum” dedi.

‘EMITT’ RÜZGÂRI HEDEF GÜNCELLEDİ

OLUMLU ETKİLENME
Yurt dışı rezervasyon rakamlarında büyüme olduğunu da söyleyen Çorabatır, “Rezervasyon ve uçak planlamalarına bakıldığında Avrupa’da rakamsal olarak gözle görülür bir büyüme var. Alanya ve Manavgat gibi ilçeler bu büyümeden olumlu yönde etkilenecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEKTÖR MESAJI ALDI
EMITT’in iç pazarın potansiyelini ölçme bakımından çok önemli olduğuna dikkati çeken Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Hürriyet’e şu bilgileri aktardı: “Fuarın başından sonuna kadar Antalya rüzgârı esti. İlgi hepimizi memnun etti. 2020’de iç pazarda yaşanacak büyümenin sinyallerini, mesajını aldık.”

ÇİFT HANELİ BÜYÜME
“Sadece iç pazarda değil, turizm rakamlarının genelinde çift haneli büyüme bekliyoruz. Rezervasyon rakamları çok iyi. Hedef pazarlardaki hareketin bu şekilde gitmesi sektörü yeni başarılara taşıyacaktır. Bu tür fuarlar sektöre yön verilmesi açısından büyük önem taşıyor.”

ULUSLARARASI TANITIM
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise şöyle dedi: “Alanyalı otel işletmecilerimizin ve Alanya belediyemizin yoğun desteğiyle Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) bünyesinde tanıtım çalışmalarını yurt içi ve dışında sürdürüyoruz.”

SPOR TURİZMİ VURGUSU
Kemer Belediye Başkanı ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Necati Topaloğlu da turizm destinasyonlarının başında yer alan Kemer’in tanıtımını yapmak için fuarda yer aldıklarını söyledi. Topaloğlu, “Kemer bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra doğa sporları, dalış, yürüyüş, dağ koşusu, bisiklet, enduro, yamaç paraşütü, kaya ve dağ tırmanışı, off-road turları, kano ve su sporlarına farklı ve çekici bir doğada birçok alternatif sunması Kemer’in bir spor destinasyonu olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!