Düğmeli Ev'e Expo'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Düğmeli Eve Expodan ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 10:45

Düğmeli Ev'e Expo'dan ödül

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - EXPO 2016'da orijinaline uygun olarak inşa edilen Düğmeli Ev ve çevresindeki endemik bitki bahçesi, 'tarih' alt temasına uygun İlçe Bahçesi Özel Ödülü'nü aldı.

İbradı Belediyesi ile Ormana Active işbirliğiyle Expo 2016 Sergi Alanı'nda orijinaline uygun olarak Düğmeli Ev inşa edildi. İbradılı taş ustaları tarafından 2 katlı yapılan Düğmeli Ev'in inşasında kullanılan taş ve keresteler tümüyle yöreden getirilirken evin mimari özelliğiyle yapım tekniğinin aslıyla aynı olmasına dikkat edildi. 64 metrekarelik tanıtım alanının 35 metrekaresine inşa edilen Düğmeli Ev'in bahçesinde ise yöreye ait şakayık, şabla, kekik, adaçayı, gökçe tülüşah gibi endemik ve aromatik bitkilerin bulunduğu bir de bahçe kuruldu. Düğmeli Ev ve bahçesi 'tarih' alt temasına uygun İlçe Bahçesi Özel Ödülü'ne layık görüldü.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçenin bilinirliğini artırarak turizmde hak ettiği öneme kavuşmasını sağlamak için çalıştıklarını aktaran Başkan Küçükkuru, "İlçemizin tarihi değerlerinden biri olan 'Düğmeli Ev'in yapımında geleneksel yapım tekniklerine bağlı kalınarak beton ve harç kullanmadan yöremizden getirdiğimiz taş ile yöremize özgü katran ağaçları kullanıldı. İlçemizin maharetli ustaları tarafından aslına uygun olarak kısa bir sürede inşa ettik. Şu ana kadar da binlerce kişinin ziyaret ettiği Düğmeli Ev'de ziyaretçilerimize belediye görevlilerimiz tarafından ilçemizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtan broşürler, kartpostallar ve kitaplar hediye edilerek bölge hakkında detaylı bilgi verildi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!