Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul satışı yapan işyerlerine yönelik denetim yaptı. Hijyen kurallarını ihlal eden işletmeler uyarıldı ve eksikliklerini giderebilmesi için süre verildi.
Rutin denetimlerini sürdüren Döşemealtı Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçe genelindeki fırın ve unlu mamulleri üreten ve satan işletmeler de denetimleri sıklaştırdı. Döşemealtı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte 12 ekmek fabrikası, unlu mamuller ve simit fırını denetlendi.
HALKIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ
İlçedeki fırınlarda yapılan denetimlerde, ruhsat, gramaj kontrolü, temizlik ve hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, un ve kullanılan katkı maddelerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapıldı. Fırınların büyük çoğunluğunda hijyen ve temizliğe dikkat edildiği tespit edildi. Eksikleri olan işletmelere tutanak düzenlenerek gidermeleri için uyarı yapıldı.
SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERE YER YOK
Vatandaşların en sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşabilmeleri için azami özen gösterildiğini belirten Zabıta ekipleri, yıl içerisinde sık sık yapılan denetimlerin Ramazan ayıyla daha da artırıldığını söyledi. Hijyenik ortamda üretilen ekmek ve pidenin sofralarda bulunması gerektiğini vurgulayan Döşemealtı Belediyesi ekipleri ilçe halkına sağlıksız ortamda üretilen gıda ürünleri satan işletmelere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğine dikkati çekti.
Zabıta'nın fırın ve unlu mamul imalatı yapılan yerlere yönelik denetimlerini destekleyen Döşemealtı halkı, "Belediye ekiplerinin düzenli olarak denetimlerde bulunması bize güven veriyor" dedi.
FOTOĞRAFLI